Fotball

Gary Speed er død

<p>Wales' landslagssjef ble 42 år gammel.</p>

Wales manager Gary Speed--------------------Marc Atkins / BPIEuro 2012 Qualifying - Group GEngland v Wales06 September 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Reidar Løfaldli
  • NTB

Wales' landslagssjef Gary Speed er død, 42 år gammel. Det opplyser det walisiske fotballforbundet i dag, skriver BBC.

Det er ikke opplyst hva som er dødsårsaken, men ifølge politiet i Cheshire skal det ikke ligge noe kriminelt bak, skriver Sky Sports.

Speed spilte blant annet for Leeds, Everton, Newcastle og Bolton i en lang karriere i britisk fotball, og fikk 85 landskamper for Wales.

Han tok over som walisisk landslagssjef i desember 2010, og ledet tidligere denne måneden sitt land til en imponerende 4-1-seier over Norge. Det skulle bli hans siste kamp.

– Det gjør oss vondt å måtte fortelle at landslagssjef Gary Speed er død. Vi uttrykker vår sympati og våre kondolanser til hans familie og ber alle om å respektere familiens ønske om å sørge i fred i denne svært triste tiden, meldte fotballforbundet i Wales søndag.

– Jeg fullstendig sjokkert og knust. Jeg kan ikke få sagt hvor fantastisk han var som person, og i sin korte tid som landslagssjef viste han talentet sitt for å jobbe med spillerne, sa tidligere landslagskollega Mark Bowen til BBC.

– Han hadde en veldig lys framtid som trener, men nå er det viktigste å ta vare på familien hans og guttene hans.

Speed etterlater seg kone og to sønner.

Les mer om

  1. Engelsk fotball