Fotball

Ny publikumsfavoritt!

BLOGG: Ryerson var god, men Viking hadde fortjent mer mot Strømsgodset, skriver Johan Selvig.

GOD: Julian Ryerson i duell med Muhamed Keita. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

  • Johan Selvig

Etter å ha slått Molde på bortebane, var det Strømsgodset som stod for tur lørdag. Et Godset-lag som har scoret mest mål i Tippeligaen i år.

I forsvarsrekka var det duket for en hjemmedebutant i Julian Ryerson. Han erstattet den suspenderte kapteinen Andre Danielsen. Når Joackim Jørgensen også spiller høyre midtstopper, ville det si at hele høyresida i Viking-forsvaret var nykomponert.

Jeg var i forkant av kampen spent på hvordan forsvaret ville takle et offensivt sterkt Strømsgodset. Den spenningen kunne jeg lagt død med en gang. Viking-forsvaret viste autoritet og duellstyrke som Strømsgodset sine angripere ikke var i nærheten av å matche. Sammen med resten av laget vant Viking de fleste duellene og viste en tydelig plan på hvordan de skulle angripe Strømsgodset.

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet. Foto: Jon Ingemundsen

Ibrahim, Sverrisson og Kronberg dominerte midtbanen, og viste at det ikke er noe i veien med løpsstyrken til de tre. I løpet av kampen var det ikke mye vi så til Strømsgodset sin midtbanetreer. I forhold til ballbesittelse var Viking totalt dominerende.Strømsgodset la seg lavt i banen og ville ta overganger når de fikk gunstige brudd. Det fikk de ikke mange av i denne kampen. I tidligere kamper på stadion har Viking slitt med å spille ut lavtliggende lag som Brann, Sogndal og Sarpsborg. Mot Strømsgodset var det mye mer initiativ rundt ballfører, noe som førte til at Viking flere ganger doblet 2 mot 1 mot Strømsgodsets forsvarsspillere.

Les også

Jonevret etter surt hjemmetap: - Jeg har vondt av spillerne

Les også

Ryerson best på Viking

I første omgang skapte høyresiden med Zymer Bytyqi og Julian Ryerson mye problemer for Mounir Hamoud. De hadde mange fine kombinasjoner og initiativ for hverandre som gjorde at Viking hadde opp mot et dusin innlegg fra dem. De skapte såpass mye problemer at Strømsgodsets trener Thomas Andre Ødegaard måtte sette Øyvind Storflor over på venstre for å demme opp.

Bytyqi er en spiller som ønsker ball på fot, for deretter å utfordre. Ryerson kompletterte ham veldig bra med å komme på løp bakfra og rundt Bytyqi i stedet for å stå bak som et pasningsalternativ i støtte. Det gjorde at Bytyqi fikk rom til å sette fart mot Strømsgodsets forsvar. Da er han en trussel. Realiteten er at kombinasjonen Ryerson/Bytyqi var veldig flinke til å gjøre hverandre gode. Når Ryerson også opptrer med en defensiv autoritet og kloke valg med ball, kan vi trygt si at han har et bra tippeligapotensiale.

At Viking taper kampen 1-0 er direkte ufortjent. De var et mye bedre lag enn Strømsgodset, og hadde fortjent minst 1 poeng. Det føles veldig urettferdig å dominere banespillet i den grad de gjorde, for deretter å slippe inn et mål på Strømsgodsets eneste avslutning på mål. Denne kampen fortjente Viking mer.

Les også

Bittert for strålende Ryerson

Så kan kritikere si at Viking ikke skapte så mange sjanser de heller. Jeg mener at i lørdagens kamp viste de en vilje og et ønske om å trykke på inne i motstanderens 16-meter, de kom til mange innlegg fra begge sidene, men unøyaktighet og tilfeldigheter gjorde at Viking ikke fikk flere rene avslutninger på mål.

Spillernes innstilling blir en viktig faktor i høsten som står for tur. Klarer de å opprettholde den innsatsen de la ned på lørdag, vil de ta mange poeng både hjemme og borte. Når samtidig nye spillere som Ryerson melder seg på, får også trenerteamet litt flere strenger å spille på. Han kan fort bli en ny publikumsfavoritt, det var lett å merke på Viking Stadion sist lørdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK