Indridi: - En lagseier

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296203"> <strong>Stabæk-Viking 0-1:</strong></a> Kapteinen med stor K.</p>

Stavanger 20110616.Fotball tippeligaen, Viking - Brann , Vikings Vikings Rune Almenning Jarstein Vikings Johan Lædre Bjørdal og Vikings Indridi Sigurdsson før kampen Viking og Brann på Viking Stadion torsdag. Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Indridi Sigurdsson har fått en pangåpning som Viking-kaptein. Mot Stabæk noterte han den andre strake seier med bindet rundt armen.

— Vi får håpe at den statistikken opprettholdes. I dag var planen vår å ligge lavt, og satse på kontringer. Vi visste at Stabæk har slitt mot lag som ligger lavt. Jeg synes vi fulgte planen og lyktes bra. Dette var først og fremst en sterk lagseier , sier en storfornøyd Sigurdsson.

Ny sjanse

I Erik Nevlands karantenefravær mot Brann, fikk Sigurdsson være kaptein.

Åge Hareide var så fornøyd med midtstopperens innsats at han etter kampen utnevnte ham til å bli klubbens nye permanente kaptein. Islendingen legger ikke skjul på at han synes det er stas å være Viking-kaptein.

— Det er selvfølgelig en ære, sier Sigurdsson, før han blir litt mer beskjeden.

- Egentlig betyr det ikke så mye hvem som er kaptein. Folk snakker like mye selv om de ikke bærer bindet på armen.

Omstridt annullering

Mot Stabæk hadde Sigurdsson og Johan Lædre Bjørdal stort sett kontroll defensivt. Ved en anledning i første omgang glapp det, og Gilles Ondo hamret ballen i mål.

Dommeren valgte imidlertid å annullere målet. Ut ifra TV-bildene så det ut som en feilaktig avgjørelse. Ingen Stabæk-spillere var skyld i at Sigurdsson ramlet og dermed mistet markeringen.

- Jeg har sett TV-bildene, og det så litt billig ut. Det er vanskelig å si hva dette hadde hatt å si for utfallet av kampen. Johan fikk en dytt, og ramlet så i meg. Kanskje det var dytten dommeren blåste for. Men vi scoret på sjansene våre, og det gjorde ikke Stabæk , sier han.

For Sigurdsson mener Viking vant en fortjent seier mot Stabæk.

— Det var i hvert fall mye mer fortjent enn den vi tok i fjor, avslutter islendingen.

I fjor lå Viking under 0-2 til det gjensto 15 minutter av kampen. Tre Viking-scoringer snudde imidlertid opp ned på alt, og i fjor, som i år, var det bortelaget som tok tre poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk