Fotball

Brann-spillerne mistet massøren og mentaltreneren etter nedrykket

Slik rammer kuttene det medisinske apparatet.

Rikard Norling og Brann rammes av kutt.
  • Mads Bøyum

Ressursene Brann legger i det medisinske apparatet rundt A-laget, er betydelig færre i år enn i fjor.

Klubbens tidligere fast ansatte massør har forsvunnet ut som en del av nedskjæringene i fjor høst.

Per Sjöberg forsvinner.

Mentaltrener Per Sjöberg, som i fjor ble engasjert etter iver fra trener Rikard Norling, har avsluttet sitt samarbeid med Brann.Lege Asle Kjellsen, som har vært tilknyttet Brann i flere perioder, vil ikke være med rundt klubben i år. Situasjonen rundt lege Arne Instebø er så langt uavklart, men Brann skal håpe å lande en avtale med ham.

Etter det BT erfarer vil kuttene gi Brann besparelser på rundt en million kroner.

Les også

  1. «Barmens lojalitet til Norling ble begynnelsen på nedturen»

  2. Mener Bruun-Hanssen var under ekstremt press

  3. Bruun-Hanssen: - Synd for Brann

— Veldig synd

— Det er en vanskelig situasjon. Noen av dem som har gjort en god jobb for Brann, får ikke være med videre. Det er veldig synd, men vi har måttet ta kuttene der vi tror det gjør minst skade, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Siden det medisinske apparatet faller inn under avdeling sport i Brann, er det han som har hatt hovedansvaret for å legge den nye medisinske kabalen.

— Det vil være mindre å rutte med over hele fjølen i Brann. Klubben er i en tøff situasjon og vi må tenke over alle kostnader. Samtidig kan vi ikke spare oss til fant og jeg er glad for at vi fortsatt har kontinuitet i det medisinske teamet, sier Soltvedt.

- Er det ikke negativt for spillerne å miste massøren?

— Det har i alle fall vært positivt for dem at han har vært der. Det var nyttig for mange av spillerne.

Knut Fjeldsgaard fortsetter som leder for det medisinske apparatet i Brann. Manuellterapeutene Gregor Monsen og Vegard Vågane, som på daglig basis har mest med spillerne å gjøre, er også med videre.

Les også

Slik er rapporten Brann vil holde hemmelig

— Ikke plass til min rolle

En av dem som har forsvunnet ut, mentaltrener Sjöberg, sier følgende:

— Tiden i Brann har vært veldig givende og interessant for meg, men vi er blitt enige om at jeg ikke fortsetter, uten at det er noe dramatikk bak det. I den nåværende økonomiske situasjonen, er det ikke plass til min rolle.

Han skal nå virke som privatpraktiserende psykolog ved Institutt for Psykologisk Rådgivning og utelukker ikke å vende tilbake til Brann ved en senere anledning.

Daglig leder Vibeke Johannesen medgir at kuttene som foretas skaper utfordringer på Stadion.

— Vi skal ha et så godt apparat som mulig innenfor de rammene vi har. For vi er nødt å ha et støtteapparat som ivaretar spillerne. Men i hele klubben vurderer vi kostnadene hver dag, enten det gjelder innkjøp av binders eller avdeling sport, sier Johannesen.

BT har tirsdag ikke lyktes med å få Knut Fjeldsgaard i tale.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann