Riise - Jeg håper det fungerer

<p>John Arne Riise liker uttaket til Egil Olsen. Fremtidens landslag får prøve seg mot Kroatia.</p>

Landslagsveteran John Arne Riise spiller mot Kroatia.
Zagreb, Kroatia 20101011.Markus Henriksen varmer opp under det norske fotballandslagets trening på Maksimir stadion i Zagreb mandag.Foto: Erlend Aas / Scanpix
FÅR DEBUTEN: Markus Henriksen får sine første landslagsminutter fra start mot Kroatia i privatlandskampen tirsdag.

ZAGREB : — Spennende, mener Roma-proffen.

30-åringen er kun én av tre spillere av de som spilte mot Kypros som får fornyet tillit av Egil «Drillo» Olsen i tirsdagens privatkamp mot Kroatia. Landslagssjefen gjør åtte bytter. Inn med spillere som Ruben Yttergård Jensen, Espen Ruud, Markus Henriksen og Petter Vaagan Moen.

- Drillo har lyst til å prøve noen nye. Det er viktig at alle får sjansen. Og Drillo vet at de som er tatt ut, kommer til å legge ned 100 prosent innsats. Alle vil vise seg frem, sier Riise, som får sin landskamp nummer 91 i morgen.

— Vi er et lag som har spilt sammen over tid. Nå kommer det inn mye nytt, og jeg håper det fungerer, legger han til.

(Artikkelen fortsetter)

Egil Olsen bytter ut nesten hele laget som slo Kypros. (Foto: Digitalsport)

Kjetil Wæhler, som må slite benken fra start i morgen, er enig.

— Nå er det fremtiden som får prøve seg. Det er greit å se hvilke spillere som har lyst til å være med videre , sier midtstopperen.

- Markus Henriksen fra start. Hva tenker du om det?

— Det er morsomt å få debuten sin i en alder av 18 år. Det er fint for de unge å spille en slik kamp. Det blir ikke delt ut noen poeng, så presset er ikke så stort som i en kvalifiseringskamp. Det er en fin måte å vise seg frem. Jeg får håpe mange griper sjansen de får nå, sier Wæhler.

Selv om oppgjøret mot Kroatia er en treningskamp, er den uansett viktig. Med seier på Maksimir Stadium vil Norge slå seg inn blant de ti beste på FIFA-rankingen.

Her er Drillos lag (4-5-1) mot Krotia: Jarstein - Ruud, Demidov, Hangeland, Riise - Braaten, Henriksen, Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Gamst Pedersen - Moa.