Eggen om mesterliga-exiten: - Vi trengte noen forsøk på 90-tallet også

Legenden maner supporterne til «Europa-tålmodighet».

Nils Arne Eggen trengte selv seks forsøk på å få RBK inn i Mesterligaen.
  • Ole K. Sagbakken

— Dette Rosenborg-laget er fortsatt i en læringsprosess. Vi brukte noen år og trengte noen forsøk på 90-tallet, også, før vi kom oss inn i Mesterligaen. Innsatsen på Kypros var ikke noe å skamme seg over, sier Eggen til Adresseavisen.

Trenerlegenden styrte RBK-skuta i perioden 1988-2002, med et pauseår i 1998 og et comeback i 2010. Høsten 1995 kvalifiserte RBK seg til Mesterligaen for første gang, etter gradvis å ha nærmet seg nivået i de foregående sesongene.

Fra godstolen hjemme på Fannrem så han kampen på TV tirsdag kveld, og innrømmer glatt at han ble skuffet da det raknet etter 90 minutter og 33 sekunder.

Les også

Slik vurderer ekspertene Brutterns taktikk mot Apoel

(krever innlogging)

Les også

Perry høyaktuell for svensk storklubb

**KOMMENTAR:

Les også

La oss jekke oss ned et par hakk!

(krever innlogging)**

— Selvsagt skuffende

— Det er selvsagt skuffende når man er så nære. Men jeg må si at RBK klarte seg godt. Rosenborg fortjener honnør for innsatsen, mener Eggen – som ikke vil gå inn på det taktiske med Adresseavisen.

Hans postulat om å snakke til folk før man snakker om folk lever i beste velgående, og han fungerer da også som rådgiver for trener Kåre Ingebrigtsen.

— Jeg bruker å snakke om slikt med Kåre og Erik først, før jeg eventuelt uttaler meg til andre. Men det jeg kan snakke om, er min opplevelse av kampen. Jeg var glad i 90 minutter og 30 sekunder, sier han.

- Må levere i gruppespillet

Selv om Eggen – som resten av Trøndelag – ble skuffet over exiten, er han samtidig tydelig på én ting, som han også har sagt mange ganger tidligere.

— Det holder ikke bare å kvalifisere seg til Mesterligaen. Man må spille der, også. Ingen tenker på hvordan du kvalifiserte deg, når du først er inne. Da er det prestasjonene i selve gruppespillet man diskuterer, sier han.