Dylan vil tilbake til Bergen

<p>Tidligere Brann-spiss Dylan Macallister (28) er høyaktuell for en retur til Bergen. Han kan bli klar for Løv-Ham i dag eller i morgen.</p>

Brann - Molde Dylan scorer
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy
dylan macallister erik huseklepp

— Jeg håper at dette går i orden. Det er ikke på grunn av pengene jeg vil til Løv-Ham, men en retur til Bergen vil passe godt for familien. Dessuten ser jeg på Løv-Ham som et fint utstillingsvindu, sier australieren.

Det var Macallister selv som henvendte seg til Løv-Ham-trener Arne Sandstø. Han tente umiddelbart på ideen. Løv-Ham trenger forsterkninger på topp etter at fjorårets toppscorer Sindre Marøy la opp.

— Dylan er en spiller som definitivt bør gå inn og forsterke Løv-Ham. Han tok noen dumme sportslige valg, blant annet der han gikk til Lyn og ikke fikk spille. Men i Australia har han fått et oppsving, sier Sandstø.

Avhengig av Addo-avtale

Macallister spiller i dag for Wellington Phoenix fra New Zealand, en klubb som spiller i den australske A-ligaen. Kontrakten med Wellington går ut om noen dager, og den australske sesongen starter ikke opp igjen før i oktober. For at Macallister skal bli klar for Løv-Ham må papirarbeidet gå i orden kjapt, i forhold til både det australske og det norske fotballforbundet. Overgangsfristen går ut torsdag.

Løv-Hams elendige økonomi kan ødelegge, selv om Macallisters lønnskrav etter det BT erfarer er moderat. Løv-Ham håper i det lengste å få til en utlånsavtale for venstrebacken Paul Addo til Odd Grenland. Den avtalen kan frigjøre midlene "Løvene" trenger.

- I utgangspunktet har vi ikke råd til Macallister, og vi er avhengige av å lande en avtale med Odd for å få dette til, sier Arne Sandstø.

Ble Brann-helt

Macallister spilte for Brann i årene 2004-05. "En dobbel Big Mac, takk", var tittelen i Bergens Tidende etter Macallisters to mål i 3-0-kampen hjemme mot Molde. Dagen etter var det "Sirkus Dylan" på Vannkanten, der Macallister poserte for pressen i badeshorts.

Suksessen avtok, og etter opphold i Lyn og Sarpsborg vendte Macallister hjem til Australia og nå senest New Zealand. Men det faktum at han er gift med bergenske Maria og har to barn, gjør at det frister med en retur.

— Maria har vært borte fra Norge i seks år, så det vil være en stor bonus for henne hvis dette går i orden. Men det er også en stor mulighet for meg, sier 28-åringen.

Han vil eventuelt skrive kontrakt med Løv-Ham ut sesongen, med mulighet til å gå i sommer dersom det dukker opp en større klubb. Macallister har fortsatt ambisjoner.

- Jeg er en bedre spiller nå enn sist jeg spilte i Norge, reklamerer Macallister med.

En landskamp

I januar 2009 kom han med i troppen til det australske landslaget – riktignok en tropp bestående av hjemlige spillere. Han scoret 7 mål på 22 kamper (15 fra start) for Wellington sist sesong.

Macallister utelukker ingenting dersom det blir en Løv-Ham-overgang.

- Sesongen i Australia starter ikke opp igjen før i oktober. Vi skal uansett til Bergen nå, og jeg ønsker å spille fotball. Går det bra i Løv-Ham, er jeg åpen for å fortsette i Norge eller i en annen klubb i Europa. Vi får se hva som skjer, ingenting er klart ennå, sier Dylan Macallister.