Bale-scoring ga Real Madrid-jubel, men sekunder senere kom kalddusjen

Det ble en forrykende kamp mellom Real Madrid og Valencia.

Gareth Bale sendte Real Madrid opp i 2-1, men ledelsen holdt ikke inn.
  • Daniel Røed-Johansen

Fire mål, en rekke målsjanser og et rødt kort. Oppgjøret mellom Valencia og Real Madrid søndag kveld inneholdt det meste.

Med 2-2 fikk Gary Neville en opptur som Valencia-manager, mens Real Madrid ikke greide å kneppe inn på forspranget opp til Barcelona og Atlético Madrid på toppen av den spanske ligatabellen.

– Det var vår beste kamp, men likevel føles det ikke som om det er nok, sier Neville ifølge NTB.

– Det jeg er interessert i nå er å spille som dette hele tida. Og så må vi snu gode kamper til seirer, fortsatte han.

Barcelona, som spilte 0-0 mot Espanyol lørdag, ligger to poeng foran Real Madrid med én kamp til gode. Atlético Madrid topper tabellen fire poeng foran byrivalen.

Kampen markerte en Mestalla-retur for Real Madrid-manager Rafael Benítez. Han ledet Valencia i en årrekke tidlig på 2000-tallet.

– Vi spilte en god kamp, selv om annen omgang var tøff for oss. Vi jobbet hardt, og mot slutten hadde vi muligheten til å vinne, men også til å tape, sier Benítez ifølge NTB.

– Jeg vil skryte av spillerne for god innsats, fortsetter han.

Vakker BBC-kombinasjon

Det var Real Madrid som kom best i gang på Mestalla søndag kveld. Og 1-0-scoringen var slik Real Madrid-fansen vil ha det: En vakker kombinasjon fra «BBC». Karim Benzema vant ballen og sentret til Gareth Bale. Waliseren flikket ballen videre med hælen, før Ronaldo la ballen igjen til Benzema. Et helt Valencia-forsvar var totalt utspilt, og måtte se Benzema prikke inn 1-0-scoringen.

1. omgang ble avsluttet med et stormløp mot bortemålet fra Valencia. Pepe gjorde en klønete felling, og Dani Parejo satte inn utligningen fra straffemerket.

Også 2. omgang bød på mye underholdning for tilskuerne. Mateo Kovacic fikk direkte rødt kort etter en stygg takling, og det var store sjanser til begge lag. Vi måtte imidlertid vente helt til det var spilt 82 minutter før vi fikk en ny scoring. Bale satte ballen i mål med en praktfull heading etter en corner.

Men Real Madrid-fansen rakk knapt å juble. For få sekunder senere var det 2-2. Paco Alcácer headet inn utligningen fra kloss hold.

Begge lag hadde enorme muligheter til å avgjøre kampen på overtid, men det ble ikke flere scoringer på Mestalla.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver