Fotball

Familietreff i finalen

<p>Røa samler Nordbyklanen – før pappa hopper til Holmenkollen.</p>

Reportasje foran cupfinalen fotball kvinner. Pappa Torgeir Nordby med barna Siri, spiller på Røa, trener Geir og Sverre Nordby, daglig leder og sportslig leder i Øvrevoll Hosle. Pappa er Teknisk Delegert (juryformann) for hoppingen menn og kvinner i Holmenkollen under VM. Bugge Mette

 • Mette Bugge
  Aftenposten

Reportasje foran cupfinalen fotball kvinner. Pappa Torgeir Nordby med barna Siri, spiller på Røa, trener Geir og Sverre Nordby, daglig leder og sportslig leder i Øvrevoll Hosle. Pappa er Teknisk Delegert (juryformann) for hoppingen menn og kvinner i Holmenkollen under VM.Her pappa og Siri i Røagarderoben. FOTO: METTE BUGGE Bugge Mette

Familien Nordby kan trygt legge slektstreff til cupfinalen for kvinner. Ellers i året er det vanskelig å finne et tidspunkt som passer i idrettshverdagen.

Røa er fast gjest når landets to beste lag i cupen skal spille om NM-gullet. Kaptein Siri Nordby (32) og trenerbror Geir (41) har fire gull hittil, og kan ta det tredje på rad i morgen. Da er Trondheims-Ørn motstander og resten av familieflokken stiller som heiagjeng.

Snart skal pappa Torgeir overta showet. Han er rennleder i Holmenkollen, mannen som sist vinter ble skjelt ut for å ha sluppet ut Bjørn Einar Romøren først i den nye bakken, da Anette Sagen hadde fått oppdraget.

– Det må pappa tåle, når han har en slik posisjon, melder datteren Siri, oppvokst med to storebrødre som hun har hatt mulighet til å bryne seg på.

Full rulle

I familiens hus på Jar fortalte alt idrettsutstyret om en travel hverdag, der pappa startet med å følge opp Geir på fotballbanen, før den førstefødte valgte kombinert som sin gren. Sønnen kom på juniorlandslaget også, men ifølge faren ble han lei av kuldegrader og skog. Han var mer bygutt.

Pappa, med en fortid som hopper, også i Holmenkollen, har tatt vare på Geirs hoppski fra den gangen.

Nestemann ut, Sverre (37), fikk pappa som oppmann i fotballen. Da Siri kom inn på ballarenaen, var det broren Geir som overtok rollen med å følge henne opp. Han ble trener i Øvrevoll, den lokale klubben.

– Det har bestandig vært mange meninger om fotball spesielt og idrett generelt i vår familie, sier pappa.

Den yngste best

Fotball ble spilt innendørs hele året, i allrommet. Søskenflokken var ivrig. Ingen kunne tenke seg at veslejenta Siri skulle komme til å nå lengst, at hun skulle få 43 landskamper for Norge, EM-sølv og tilsammen syv gull i serie og cup.

Det kan bli mer.

– Ikke noe er så stort som å spille cupfinalen, mener Siri, og trener Geir nikker.

For ham er kampen mot Trondheims-Ørn, et lag Røa vant mot i to kamper i serien denne sesongen, en bonus og et høydepunkt.

– Det betyr mye at vi er kommet så langt, ikke minst som inspirasjon foran kommende sesong, mener treneren, som i likhet med Siri går på en ny Røa-sesong. Gullet i serien skal tilbake til «Dynamittjentene», som ble toer etter Stabæk i år.

To blad Nordby er villig til å jobbe hardt, selv om både Geir og Siri har fulltidsjobber ved siden av fotballen. Broren Sverre lever av idretten. Som daglig leder og sportslig leder i Øvrevoll Hosle har han ingen syvtimersjobb.

I feststemning

Med brødrenes koner og tilsammen fem barn, alle gutter, og Siris samboer, tanter, onkler, pappa og kona Guro, blir Nordby-klanen stor i Telenor Arena.

Skulle det bli triumf, er det bare å finne frem festkjolen og sminkepungen for en Røa-spiller som i 17 år har bidratt til klubbens suksess.

– Vi var veldig gode i Øvrevoll også, der vi vant Norway Cup, men årene i toppklubben Røa har vært en opplevelse, forklarer Siri, som har vært med på utviklingen fra en jentegjeng til et topplag.

Minnene er mange. Pappa Torgeir tenker tilbake på barneårene med ball. Han minnes Norway Cup-finalen mot Ranheim i 1989, og en liten datter i en altfor lang Øvrevoll-drakt.

– Det så ut som om hun spilte i kjole, men det aller morsomste var at det virket som om de aldri skulle få ballen frem til mål.

– Vi tapte 5-2, kommer det kjapt fra datteren.

I cupfinalen er det kun gullet som gjelder.

Fakta:

Siri Nordby

 • Alder: 32 år
 • Gjør nå: Røas kaptein, varekoordinator i Warnergruppen
 • Bakgrunn: 43 landskamper i fotball. Fire års utdannelse i markedskommunikasjon fra USA.

Geir Nordby

 • Alder: 41 år
 • Gjør nå: Trener Røa, jobber med barn og unge i Sogn bydel, Nordre Aker.
 • Bakgrunn: Utdannet på Norges idrettshøgskole.

Sverre Nordby

 • Alder: 37 år
 • Gjør nå: Daglig leder og sportslig leder i Øvrevoll Hosle.
 • Bakgrunn: Lærer. Spilte fotball opp til 2. divisjon.

Torgeir Nordby

 • Alder: 64 år
 • Gjør nå: Rennleder i Kollen, pensjonist, faglig rådgiver for Sotsji-OL 2014. * Bakgrunn: Kollen-sjef i 25 år, vært med internasjonalt siden 1983. Sivilingeniør bygg.

SPORTSLIG FAMILIE: Siri, Geir, Torgeir og Sverre. (Alle foto: Mette Bugge)

 1. Les også

  Tina gjør fotballgutta til skamme

 2. Les også

  Denne hælen redder finalen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Etter elleve års ventetid er disse jentene endelig favoritter til å ta over tronen

 2. FOTBALL

  Bryne skulle erobre fotball-Norge. Her er historien om nedturen

 3. FOTBALL

  Da landslagssjefen ønsket Vikings cuphelt på laget, svarte han nei. Han skulle klippe plenen.

 4. A-MAGASINET

  Glenn Solberg røkte, sniffet lim og stjal biler som 10-åring. Så møtte han den ene voksne som så ham.

 5. SPORT

  TUIL G19 med kalasseier i NM-kvalifiseringen

 6. SPORT

  Fra bydelsklubb til europatoppen