Fotball

Start-treneren: - Vi skal riste dette av oss fort

Steinar Pedersens gutter har ikke så mye tid til å dvele over 0-3-tapet mot Odd. Allerede torsdag er det ny kamp.

SKUFFET: Start har begynt sesongen under pari, noe Steinar Pedersen håper å rette opp når Sarpsborg 08 gjester Sparebanken Sør Arena torsdag. Her er spillerne på mandagens restitusjonstrening. Fra venstre: Mathias Rasmussen, Alex De John, Chidiebere Nwakali, Kristoffer Ajer, Tapio Heikkilä, Lars-Jørgen Salvesen, Rolf Daniel Vikstøl, Lasse Sigurdsen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Daniel Aase og Henrik Robstad. Foto: Håvard Karlsen

 • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND: Start gikk på sesongens andre tap etter 0-3 i Skien søndag. Laget til Steinar Pedersen ble rundspilt på kunstgresset på Skagerak Arena, og reiste hjem uten å skape en eneste ordentlig målsjanse på vertene.

— Vi taper en fotballkamp der vi i for mange faser av spillet ikke kommer opp på det nivået vi ønsker, sier Pedersen til Fædrelandsvennen mandag morgen.

Les også

Starts dårligste serieåpning på 16 år

Trenerteamet følte de hadde lagt en god kampplan før møtet med en av medaljekandidatene, men det meste gikk galt i sesongens femte seriekamp.

— For å være veldig konkret på det, så er det sånn at det ikke går på viljen. Det går litt på råskapen i duellspillet, det å bruke seg selv, det å være samtidige når vi presser.

— Vi blir overspilt for ofte, og blir løpende etter. Det gjør at vi får masse innlegg mot oss, noe vi var veldig forberedt på. Vi havner ofte i liketall ute i korridorene, men de kommer med innlegg likevel. Da blir det et vedvarende trykk, med dødballsituasjoner og innleggssituasjoner. Til slutt klarer vi ikke å demme opp, sier Pedersen.

VIDEO: SE VÅR SENDING ETTER ODD-START:

svp://1001259?view=fvn

Viktig kamp torsdag

Han understreker at laget var godt forberedt på hva som ventet.

— Vi skulle hindre innlegg, være flinke i boksen, og prøve å skape urytme i Odds spill. De gangene vi klarer å sette press på, klarer Odd å løse opp med lang ball på Olivier Occean. Der er han sterk, sier Pedersen.

Les også

Fire Start-spillere får to på børsen

Tre poeng på årets fem første seriekamper er den dårligste serieåpningen siden 2000. Torsdag venter Sarpsborg 08 på Sparebanken Sør Arena. Laget til Geir Bakke ligger sist i eliteserien, a poeng med Start, men med dårligere målforskjell.

— Vi skal riste dette av oss fort. Vi har tapt en fotballkamp mot et godt fotballag, og så er vi ferdig med det. Nå har vi en ny kamp til torsdag, som gir oss en mulighet til å slå tilbake og vise mer råskap og et samlet kollektiv, sier Pedersen.

Det har vært en fornyet optimisme i Start etter at Steinar Pedersen kom til klubben, men Start har nå spilt 20 seriekamper på rad uten seier.

- Klarer dere å stenge ute det som skjedde i fjor?

— Hva som henger igjen fra fjoråret, er jeg ikke opptatt av. Det å begynne å dra inn 2015 i det vi holder på med nå, er media, og folk som mener noe utenifra. Vi har startet vår vei, og fått noen ok resultater. Vi jobber knallhardt for å få seieren, for å få selvtillit, og troen inn i gruppa. Det kommer ikke av seg selv. Dette er noe vi må skape og gjøre oss fortjent til, sier Pedersen, og fortsetter.

Les også

Start ble rundspilt i Skien

— Vi må se på alle muligheter til å forbedre oss selv på, for å være i stand til å vinne fotballkamper. Vi går på banen hver gang for å vinne, så handler det om å være smart nok, rå nok, og god nok, sier Pedersen.

- Vi som sitter på makta

- Du opplever ikke at noen av spillerne er preget over de 15 siste seriekampene i fjor, og at dere ikke har vunnet ennå i 2016?

— Nei. Fram til nå har vi tapt to fotballkamper, og vi har spilt jevnt mot bra lag. Kampen mot Odd er den eneste kampen vi har følt at motstanderlaget var bedre enn oss, sier Pedersen.

Han understreker at Start sitter på nøkkelen til å snu situasjonen selv.

— Det er vi som sitter på makta med tanke på hvordan vi skal håndtere denne situasjonen vi er oppe i. Hvis vi begynner å la oss påvirke av alt mulig, så gjør vi det bare det vanskeligere for oss selv, sier Pedersen.

- Har du en jobb å gjøre med å løfte spillerne mentalt etter tapet mot Odd?

— Vi må se på årsakene til hvorfor det ble som det ble mot Odd, og så kommer kampene tett. Å dvele for lenge med dette, har vi ikke tid til, sier Pedersen.

- Hvor viktig er kampen mot Sarpsborg 08 torsdag?

— Den er kjempeviktig. Vi skal – som jeg sier - riste av oss den skuffelsen etter resultatet og prestasjonen mot Odd, så blir det å rette blikket mot torsdag. Jeg håper å se et superaggressivt og sultent Start-lag, som jakter tre poeng, sier Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Ekspert mener det stinker 1. divisjon av Start-troppen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Start-kapteinen tatt ut ved pause: - Hadde jeg vært trener, ville jeg tatt av meg selv

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Steinar Pedersen: - Vi må ufarliggjøre situasjonen vi er i. Det kan ikke gå dårligere enn det gjør nå

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Start-treneren: - Savner råskap og beslutsomhet

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Start har bare to spissmål siden denne mannen reiste i fjor sommer

 6. FOTBALL
  Publisert:

  «Det er masse gode spillere på dette laget, som bare trenger noen gode opplevelser for å sprudle»