Fotball

Sandefjord tok nytt steg mot opprykk

<p>Mens Sandnes Ulf og Hønefoss hadde kamppause, benyttet Eirik Lamøy sjansen til å skyte Sandefjord til 2.-plass i 1. divisjon med to scoringer søndag.</p>

FotballAdeccoligaenAKA Arena 04.08.11Hønefoss - SandefjordArne Sandstø jubler for tre poengFoto: Eirik Førde
  • 100% Sport

Sandefjord har hatt en fin utvikling etter trenerskiftet til Arne Sandstø i sommer. I den jevne serien rykket de fra både Ranheim og Bodø/Glimt, som gikk på sure tap søndag.

Etter 26 minutter i hjemmekampen mot Nybergsund-Trysil, utnyttet Eirik Lamøy rot i gjestenes forsvar og dyttet inn 1-0. Samme mann doblet til 2-0 med en lekker chip i starten av annen omgang og sikret hjemmeseier.

Ranheim tok turen til Asker og fikk en tøff start på bortekampen mot årets overraskelseslag i 1. divisjon. Marcus Ingebrigtsen gjorde 1-0 på hodet etter et kvarters spill. Oppgaven virket nærmest umulig for gjestene da Chris Joyce økte til 2-0 i det 83. minutt. Mads Reginiussen reduserte for Ranheim like før slutt, men laget fikk ikke med seg poeng fra Asker.

Statistikksenter 1.divisjon:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Bodø/Glimt tok imot nedrykkskandidat Løv-Ham til det som burde bli en enkel seier, men slik gikk det ikke for vertene fra Nordland. Lars Kallevik sendte gjestene i føringen etter 17 minutter, og Glimt klarte aldri å svare. I stedet var det Matias Møvik som kunne trygge seieren for Løv-Ham med sin 2-0 scoring i tilleggstiden.

Hødd har sakket akterut i opprykkskampen, men fikk en etterlengtet 2-1-seier over tabelljumbo Randaberg på hjemmebane. Verre gikk det for Alta, som blir liggende under streken etter 0-3 borte for Mjøndalen. Petar Rnkovic gjorde hattrick for vertene.

Sandnes Ulf, som fikk sin kamp mot Kongsvinger utsatt, topper fortsatt 1. divisjon med fire poengs margin til Sandefjord og har i tillegg én kamp til gode. Hønefoss har også én kamp mindre spilt og følger poenget bak Sandstøs menn. HamKam på 34 poeng har to kamper til gode og kan med seire blande seg inn helt i toppen. Randaberg, Løv-Ham og Nybergsund-Trysil ligger sist og går en tøff høst i møte. (©NTB)

Les også

  1. - Keeperen deira hindra at vi vann meir

  2. - Coaching i verdensklasse

  3. Ny smell for Ranheim

Les mer om

  1. Fotball 1. div