Fotball

Vilhjalmssons takk for sist: Senket Start på egenhånd

Tidligere Start-helt Matthias Vilhjalmsson scoret begge målene da Start tapte årets sjette kamp.

svp://103210?view=bt
  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND: — Vi hadde stang ut hele kampen, men så satt den til slutt. Det var deilig for oss, sier tomålsscorer Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen etter kampen.

— Det var en sliteseier, men de seierne betyr veldig mye for oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

— De første 70 minuttene var bra, men så viser Rosenborg sin klasse, sier Starts venstreback Henrik Robstad, som feiret sin 25. bursdag torsdag.

Det var få som hadde tro på poeng til Start i torsdagens kamp mot Rosenborg. Vertene hadde spilt 24 kamper på rad i eliteserien uten å vinne, og lå helt sist i eliteserien.

Rosenborg kom til Kristiansand som det beste laget i Norge, og hadde bare tapt én kamp på de ni første serierundene.

Se vår sending etter Start-RBK (saken fortsetter under videoen):

svp://1001318?view=fvn

Rosenborg vant riktignok kampen. Matthias Vilhjalmsson, som spilte i Start fra 2012 til sommeren 2015, scoret begge målene på Sparebanken Sør Arena. Det første kom med et herlig hodestøt etter 79 minutter.

Rosenborgs Matthias Vilhjamsson scoret mot sin tidligere klubb Start.

Ni minutter senere scoret han sitt andre, også det på en heading inne i Starts felt.Start må dermed vente på sin første seier for året, men laget til Steinar Pedersen viste uansett lovende takter mot serielederen. De stod godt defensivt, spesielt i første omgang. Offensivt skapte laget flere gode sjanser, spesielt ved Mathias Rasmussen, som to ganger avsluttet rett på RBKs keeper Andre Hansen i god posisjon.

Men det ville seg ikke for eliteseriens minst målfarlige lag. Dermed fortsetter den forferdelige rekken av kamper uten seier for sørlendingene.

God Rasmussen-mulighet

Start var det beste laget innledningsvis på Sparebanken Sør Arena. Rosenborg hadde ballen mest, men det var Start som skapte den første store muligheten.

Den kom etter fem minutters spill. Kristoffer Ajer vant ballen langt inne på gjestenes halvdel. Den gikk til Mathias Rasmussen, som kom i full sprint alene mot Andre Hansen. Lyngdølen kunne ha avansert nærmere mål, men valgte å avslutte med høyrefoten. Skuddet var hardt, men gikk rett på RBKs sisteskanse.

RBK tok etter hvert over mer og mer, og laget fikk sin første halvsjanse da 16 minutter var spilt. Anders Konradsen testet skuddfoten fra langt hold. Han siktet mot Håkon Opdals høyre hjørne, men satte ballen meteren til side for stolpen.

Mange halvsjanser

Fire miinutter senere fikk RBK corner. Den ble slått hardt på bakerste, og der ventet Tore Reginiussen, som headet ballen over mål i god posisjon.

RBK-spillerne hadde ikke innstilt siktet, og etter 24 minutter var det Gudmundur Thorarinsson som satte ballen høyt over med et skudd 18 meter fra Starts mål.

Matthias Vilhjalmsson var den neste som prøvde seg, men heller ikke den tidligere Start-spilleren klarte å sette ballen mellom stengene med hodet tre minutter senere.

Rasmussen-forsøk

Start presset fram en god kontring ti minutter før pause. Chidiebere Nwakali var arkitekten. Han vant ballen, dro av en RBK-spiller, og spilte ballen videre til Robert Sandnes. Han fant Mathias Rasmussen, som hadde tatt et fint løp på høyresiden. Unggutten vendte opp like utenfor gjestenes 16-meter, og avsluttet med venstre. Dessverre for Start, gikk skuddet halvannen meter utenfor.

Fredrik Midtsjø og Thorarinsson hadde skudd da første omgang var i ferd med å ebbe ut, men begge satte forsøkene sine rett på Håkon Opdal.

Heller ikke Anders Konradsen klarte å fikse en scoring med høyrebeinet sitt på overtiden. Skuddet i god posisjon gikk utenfor, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 midtveis.

Alt i alt en oppløftende omgang av Start, mot et RBK-lag som skuffet i Kristiansand.

Publikumsyndlingen inn

Steinar Pedersen kastet inn Daniel Aase til fordel for Robert Sandnes før andre omgang ble blåst i gang.

Men det var RBK som fikk den første farligheten da de fikk kontre på Start tre minutter etter pause. Midtsjø hadde et langt køp, og inne i Starts felt spilte han ballen til Vilhjalmsson. Islendingen fikk avsluttet, men forsøket på nærmeste stolpe var løst, og Opdal var enkelt nede og holdt ballen.

Minuttet etterpå kunne det ha stått 0-1. Ballen ble slått hardt inn fra høyre. Vilhjalmsson stod alene foran mål, og kastet seg ned. Spissen klarte imidlertid ikke å nå ballen, og Alex De John fikk klarert ut til corner.

Gudmundur Kristjansson løp seg nesten til en målsjanse like etterpå. Islendingen satte på turboen, og avanserte nesten en halv banehalvdel. Like utenfor RBKs 16-meter gikk han i bakken. Det så ut som et frispark, men dommer Ola Hobber Nilsen bare vinket spillet videre.

Stor RBK-sjanse

Ti minutter etter pause fikk trønderne corner, og for første gang ble det virkelig farlig foran Opdal. Reginiussen fikk avsluttet i god posisjon. Ballen gikk litt fram og tilbake, før Starts keeper fikk fanget den. En stor sjanse for serielederen.

Kåre Ingebrigtsen kastet på Christian Gytkjær og Magnus Stamnestrø i jakten på ledermålet. Begge to hadde sine sjanser, men skuddforsøkene ble blokkert av oppofrende Start-forsvarere.

Da kampen var 72 minutter gammel, vant Aase ballen i gunstig posisjon langt inne på RBKs halvdel. Han spilte den til Rasmussen, og lyngdølen fikk nok en gang fyrt av et skudd. Denne gangen, som i første omgang, satte han forsøket sitt rett på Rosenborgs keeper Andre Hansen.

Kvarteret før slutt fikk innbytter Gytkjær massevis av rom å løpe i på en kontring. Han kom alene med Opdal, men danskens siste touch var elendig, og ballen trillet inn til Starts keeper.

Vilhjalmsson-dobbel

Nå tok det virkelig av på Sør Arena. Start stormet rett i angrep. Aase gjorde en strålende jobb på venstrekanten, og spilte gjennom Nwakali. Han fyrte av et skudd som Hansen måtte gi retur på. Den havnet i hodet på Salvesen, som ikke klarte å styre forsøket sitt på mål.

Opdal måtte i aksjon etter 78 minutter. Nok en gang fikk RBK sjansen etter en kontring. Yann-Erik De Lanlay avsluttet fra kloss hold. Ballen hadde retning mot hjørnet, men Starts keeper kastet seg fint ned og avverget til corner.

11 minutter før pause kunne gjestenes supportere juble. Ballen ble slått inn fra høyresiden av Jonas Svensson. I feltet var Matthias Vilhjalmsson knallsterk, og headet inn 1-0 via stolpen. Islendingen kunne dermed feire sesongens andre seriemål på sin gamle hjemmebane.

To minutter før slutt, viste Vilhjalmsson igjen hvilken goalgetter han er. Målet lignet på det første. Innlegg fra høyresiden. Hodestøt i nettet fra islendingen.

På overtid kunne De John ha gjort det litt spennende. Nwakali la inn, og foran mål headet amerikaneren mot lengste stolpe. Hansen i RBK-buret kastet seg ned, og leverte en strålende redning.

svp://103210?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. Rosenborg BK