Fotball

Er det ikke litt pinlig at klubben i deres hjerte fremstår uten folkeskikk?

Speakeren på Marienlyst unngikk å omtale Mjøndalen som Mjøndalen.

JUBEL OG HAT: Erik Midtgarden sendte Mjøndalen i føringen mot Strømsgodset på marienlyst i Drammen lørdag. Kampen endte til slutt 1-1 mellom Buskerud-rivalene.
 • Eigil Nicolaisen
Eigil Nicolaisen

På lørdag skjedde det som en dag måtte skje. Godset-fansen ramlet ned fra den greina de har sittet og saget på i 20 år. Og sjøl om fallet kunne vært enda hardere, var det stygt nok. Det er gode grunner til at vi i brunt feira 1-1 som en seier. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Hjemmefansen gikk slukøra ut av stadionportene. Vi sang for våre helter, før vi tok bussen tilbake til deilige Mjøndalen.

Livgivende hat

Godsetunionen får tydeligvis mye energi av å hetse Mjøndalen. I 20 år har de ropt sitt MIF-hat utover Marienlyst.

LES OGSÅ: Scener fra fiendens leir

Og for meg er det totalt ubegripelig at de ikke gikk lei. Helt inntil nylig har Mjøndalen vært en ubetydelig liten filleklubb. De fleste av de 20 åra har vi holdt til i fotballens bakgård, i 2. og 3. divisjon.

Godset-fansen med klar melding til Mjøndalen da lagene møttes på Marienlyst på lørdag.

I mange år var vi i ferd med å bli fullstendig glemt — utviska på alle norske fotballkart. Godsetunionens ustoppelige fokus på Mjøndalen var faktisk et tiltak som motvirka vår totale utslettelse.

Destruktivt hat

På lørdag fortsatte det, og ikke bare blant blodfansen. På høyttaleranlegget dundra «hvis du ikke hopper nå så er du mjøndaling», da laga kom utpå etter pausen. Og speakeren unngikk å omtale Mjøndalen som Mjøndalen. Er det ikke litt pinlig, kjære sambygdinger i Drammen by?

LES OGSÅ: De beste - og verste - supportersangene

Er det ikke litt pinlig at klubben i deres hjerte fremstår uten folkeskikk? Hva som skjer på pubene er ett fett. Hvilke banneord guttungen har lært bekymrer meg ikke, men snarere hvor han har lært dem.

Marienlyst er ei rugekasse for nye Godset-fans, og om ti år høster klubben supportere slik den har sådd.

Boomerang-effekten

Som man roper i vasken får man svar, sa Arnulf «Høggern» Paulsen så klokt en gang. All energien som er lagt inn i MIF-hat kommer en vakker dag i retur. Som en boomerang.

*** Nå skal denne gjengen dekke eliteserien**

Ja, vi klarte bare uavgjort, men jeg veit at dette poengtapet gjorde vondt. Og i 23 minutter var det nok mange som hadde både hjerteflimmer og pustebesvær - fra Erik Midtgarden scora 1-0, til utligningen kom.

Fra negativ til konstruktiv

Er det ikke deilig å ha en erkefiende å hate. Raga Rockers kunne like gjerne sunget det. Visst har vi i brunt også likt å mislike våre naboer. Visst har våre folk mista vettet mang en gang, og til tider brukt kreftene på kvalm og tull. 3050 har tatt grep for å motarbeide de mest negative elementene, og på lørdag så det ut til å funke.

Vel inne på arenaen var et ikke ett eneste «hater Strømsgodset» å høre fra oss. Bare brun stolthet.

Skadefryd

Det hadde aldri smakt så godt med uavgjort uten all motbøren. Vi vant faktisk tre poeng på lørdag - ett poeng til egen lomme, og to poeng som vi nekta Godset å få. Skadefryd er halve moroa, så jeg vil derfor takke hele Strømsgodset for at dere har holdt ut med mjøndalshatet i alle disse åra.

Det har gitt oss viktig næring.

 1. Les også

  Scener fra fiendens leir

 2. Les også

  De beste - og verste - supportersangene

 3. Les også

  Vi, trønderne

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  VERDEN
  Publisert:

  Direktestudio: Krigen i Ukraina