Fotball

Glimt utklasset Mjøndalen

Bodø-laget ga seg ikke før det sto 5-1 på Aspmyra.

Glimt kjørte over gjestene fra Nedre Eiker og stoppet ikke før laget hadde scoret fem ganger. Aspmyra-publikummet har hatt lite å juble for denne sesongen, men kunne denne kvelden glede seg over champagnefotball og tre svært viktige poeng.

– I dag synes jeg vi gjorde en god kamp, og vi burde scoret sju eller åtte mål, sa Trond Olsen til C More etter kampen.

Les også

Viking tapte i siste sekund etter utrolig comeback

Les også

Godset banket Lillestrøm med Deila og Ødegaard på tribunen

Stor kamp av Olsen

31-åringen ledet an i angrep og viste at han fortsatt kan: Den tidligere Rosenborg— og Viking-spilleren scoret kampens to siste mål og gjorde ydmykelsen komplett for Mjøndalen og keeper Ivar Forn, som også i denne kampen hadde flere svake involveringer.

Trond Olsen scoret to mål i storseieren på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– Vi hadde satt press på oss selv før kampen. Vi skulle ta tre poeng, og det gjorde vi, sa Olsen, som til tross for storseier irriterte seg over at han ikke greide å gjøre hattrick.Henrik Furebotn, Danny Cruz og Ulrik Saltnes scoret også for hjemmelaget, mens Morten Sundli satte inn bortelagets eneste scoring.

Med søndagens seier klatret Glimt opp fra jumboplassen til en foreløpig 14.-plass på tabellen med åtte poeng. Mjøndalen har fire poeng mer, på 12.-plass.

– Forferdelig følelse

Bortelagets Christian Gauseth var naturligvis langt nede etter det pinlige tapet.

– Det er en helt forferdelig følelse, og dette er noe vi ikke kan stå for. Når vi gir bort mål og slipper markeringer, er det ikke greit å tape fotballkamper. Det er noe annet når et lag spiller skjorta av deg, sa han til C More.

Hjemmelaget var best fra første spark på ballen, og tok ledelsen ved Furebotn etter 18 minutter. Men Mjøndalen brettet opp ermene og svarte drøye ti minutter etter da Morten Sundli utlignet. Spenningen varte imidlertid bare i noen få minutter: Danny Cruz stupheadet Glimt i ledelsen i det 40. minutt, og etter dét så hjemmelaget seg aldri tilbake.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Mjøndalen IF