Fotball

- Det gikk en djevel i meg

<p>Dansken som etter å ha konsumert 15-20 pils gikk til angrep på dommer Herbert Fandel angrer bittert.</p>

FotballEM-kvalifiseringDanmark v Sverige02.06.2007Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYEn dansk supporter hoppar in och slår domaren Herbert Fandel, Tyskland
 • 100% Sport

Nå risikerer han fengsel og millionsøksmål.

29-åringen stormet ut på banen i sluttminuttene i kampen mellom Danmark og Sverige i Parken lørdag kveld. Han gikk til angrep på dommeren som blåste av kampen og ga svenskene seieren. Det skjedde etter at Christian Poulsen hadde slått til en svensk angriper, fått rødt kort og straffespark mot seg.

— Det finnes ingen unnskyldning for det jeg har gjort. Derfor fortjener jeg den straffen jeg får, sier han til Expressen.

Han ble arrestert etter episoden, men satt fri etter et dommeravhør. Nå risikerer han tre måneder i fengsel i Danmark, men enda verre er det at det danske fotballforbundet vurderer å saksøke ham for millioner av kroner.

Danskene er i realiteten ute av kampen om en plass i EM-sluttspillet etter at svenskene trolig blir tilkjent seieren i kampen. Det danske fotballforbundet kommer også til å få en stor bot fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Størrelsen på boten og et anslag over tapte framtidige utgifter kommer til å bli lagt til grunn når det danske forbundet skal vurdere en eventuell erstatningssak mot den danske 29-åringen.

Uvirkelig

— Det som skjedde føles helt uvirkelig. Nå risikerer jeg kanskje aldri å kunne eie noe som helst, sier den danske mannen som er bosatt i Göteborg sammen med sin svenske kjæreste.

Han kan ikke forklare hvorfor han stormet ut på banen for å ta dommeren, men han innrømmer å ha drukket 15 til 20 pils forut for kampen.

— Jeg ville bare si til dommeren at han dømte feil, selv om jeg innerst inne vet at han gjorde rett. Jeg var rett og slett ikke meg selv, men det gikk en djevel i meg, sier 29-åringen som våknet opp til en skikkelig blåmandag og dagen derpå søndag.

— Jeg ønsker bare å be hele Danmark, Sverige og dommeren om unnskyldning for det jeg gjorde, og den umenneskelige oppførselen min, sier den rabiate danske fotballtilhengeren.

29-åringen sier at han tror danskene hater ham. Hva slags mening svenskene har, vet han ikke, men han er sikker på at han blir sett på som en premieidiot.

UEFA bestemmer

Dommeren blåste av kampen og tok kontakt med UEFAs representanter i Parken etter hendelsen, der han ble angrepet av den fulle og sinte danske 29-åringen.

Etter en kort rådslagning ble det bestemt at kampen ikke skulle fortsette og at svenskene skulle tilkjennes seieren med 3-0. Nå er det opp til disiplinærkomiteen i Det europeiske fotballforbundet å gjøre det endelige vedtaket i denne saken.

UEFA kommer etter all sannsynlighet til å innkalle disiplinærkomiteen på kort varsel, og en avgjørelse er ventet i slutten av uken. Alt tyder på at svenskene blir tilkjent seieren i kampen og at det danske fotballforbundet kommer til å få en kjempebot. Den, og ytterligere millionkrav, kommer da trolig til å bli sendt videre til 29-åringen i form av et klekkelig erstatningssøksmål.

(©NTB)

 1. Les også

  Christian Poulsen anmeldt for vold

 2. Les også

  UEFA-stryk i geografi

 3. Les også

  Dansk pøbel kan få tre års fengsel

 4. Les også

  Giske: - Kunne gjort det samme

 5. Les også

  Justisministeren vil utestenge Poulsen

 6. Les også

  Uenig i Fandels kampstopp

 7. Les også

  Uskyldig danske får drapstrusler

 8. Les også

  Danmark vurderer strengere alkohol-regler

 9. Les også

  - Ville fotfulgt ham resten av livet

 10. Les også

  - Jeg var i sjokk

 11. Les også

  - Dommeren handlet riktig

 12. Les også

  - Flau over å være dansk

 13. Les også

  Overfallsmannen bor i Sverige

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5