Fotball

Pedersen forlater Vålerenga

<p>Klubben har ikke råd til å betale opsjonen for spissen.</p>

Oslo 20120523.Eliteserien i fotball 2012. Vålerengas Marcus Pedersen reagerer i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion onsdag som endte uavgjort 0-0. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Aas, Erlend

  • 100% Sport

For rundt seks millioner kroner kunne Vålerenga ha sikret seg Marcus Pedersen på permanent basis. Opsjonen gikk ut 15. juni, og Vålerenga fant da ut at de ikke hadde råd til å betale summen som kreves.

Det stemmer, vi benytter oss ikke av opsjonen. Det var ikke mulig, verken sportslig eller økonomisk , sier Martin Andresen til VG .

Andresen utelukker imidlertid ikke helt at Pedersen likevel kan bli værende etter 1. august, da låneavtalen opphører.

— Vi skal ta oss en prat i løpet av juli før en endelig avgjørelse tas.

- Kulere å spille i utlandet

Pedersen sier selv at Vitesse tidligere har gitt uttrykk for at de ønsker ham tilbake til sommeren, men at klubben i ettertid har vært gjennom et trenerskifte.

— Jeg har hatt en fin tid i Vålerenga. Selv om vi ikke har fått de resultatene vi har ønsket, synes jeg at jeg har levert bra på de sjansene jeg har fått, sier han til VG.

Likevel er det mye kulere å spille i utlandet enn i Norge, og målet er helt klart å komme ut igjen. Nå skal Vitesse ut i Europa League, og det kunne det ha vært spennende å være med på. Jeg skal ta meg en prat med agenten min i neste uke, så får vi se hva som skjer , avslutter han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien