Fotball

Dobbeltsjanse kan gi Linnes superhøst

Om halvannen måned spiller Martin Linnes cupfinale for Molde mot Rosenborg. Allerede denne uken kan han krone en fin høstsesong med landslagsdebut mot Slovenia.

I MEDGANG: Det meste går Martin Linnes' vei om dagen.
  • NTB

22-åringen er en av Molde-formspillerne som har løftet seg stort i høstsesongen. Etter god innsats under U21-EM i Israel har pilene pekt oppover for Linnes.

— Det gikk trått i vår, både for meg og hele laget. Jeg valgte å ta skikkelig tak i det og fant en løsning for å komme meg videre. Etter Israel og sommerpausen er det bare gått én vei. Det er jeg glad for, sier høyrebacken til NTB.

Han har noen fine høstmåneder å se fram til.

— Ja, det blir to store utfordringer som jeg føler jeg er klar til å ta. Det blir veldig gøy å være med her først, for så å avslutte en spennende høstsesong med Molde og krone den med cupfinale.

Optimist

Linnes er i A-landslagstroppen for aller første gang. Han kjemper trolig med Omar Elabdellaoui, tidligere U21-landslagskamerat, om å få starte på høyrebacken i de to siste VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia (fredag) og Island (neste tirsdag).

— Jeg håper jeg får sjansen. Hvis ikke er jeg her for å få nye impulser og lære mye nytt. Her er det mange gode lagkamerater og et spennende lag å jobbe med videre, sier Linnes.

Norges sjanser for å nå neste års fotball-VM er minimale. Men fotballherrene gir full gass. Linnes vurderer at sjansen er god for å vinne både i Slovenia og hjemme mot Island.

— I fotballen gjelder det aldri å gi opp. Det er ikke over, og nå konsentrerer vi oss om Slovenia. Får vi ut potensialet i det laget vi har nå, kan vi slå begge lagene.

Tror på Høgmo

Mens flere av Norge-spillerne er vant med Egil «Drillo» Olsen og 4-5-1, går Molde-backen rett inn i Per-Mathias Høgmos første tropp. Den tidligere Rosenborg- og Tromsø-treneren har han hørt mye bra om.

— Inntrykket er veldig bra. Jeg har snakket med en del folk som kjenner ham bedre enn jeg gjør. Det har bare godt å si om ham. Han har veldig mye kompetanse og har fått med seg et veldig godt støtteapparat. Det ser bra ut, sier Linnes.

At Molde-manager Ole Gunnar Solskjær også var i landslagsdiskusjonen, ofret ikke Linnes en tanke.

— Vi forholdt oss veldig rolig til det. Vi har ikke pratet om eller tenkt på noe annet en Molde. Om Solskjær hadde blitt landslagssjef, ville det kommet som en stor overraskelse.

(©NTB)

Les også

  1. Følg Høgmos pressekonferanse direkte her!

  2. Se Høgmos første trening på ett minutt

  3. Høgmo henter Øyvind Storflor til landslaget

  4. Ny undersøkelse for Hangeland

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Molde FK