Fotball

Vidar Nisja i bedring, kan bli klar til seriestart

Mandag var Vidar Nisja i treningsklær for første gang på over én måned. Det er godt nytt for Sandnes Ulf.

Vidar Nisja må inntil videre følge fellestreningene fra sidelinjen, her sammen med trener Bengt Sæternes til venstre og klubblege Kjetil Todnem.
  • Egil Ø. Nærland

– Vidar skal bruke lang tid, i alle fall én måned, før han trener med laget, sier medisinsk ansvarlig i klubben, Steffen Ø. Vasbø, til Aftenbladet.

– Det var uansett godt å få ta på seg treningsdrakt igjen, en aldri så liten joggetur som gikk helt fint, sier 31-åringen på vei inn i sin tredje sesong for de lyseblå etter over åtte sesonger og 190 obligatoriske kamper for Viking.

Les også

Espedal: - Sandnes Ulf er en leder- og trenerstyrt klubb

Vidar Nisja hadde følt seg slapp og syk noen uker før han tidlig på nyåret fikk konstatert at det handler om mononukleose, kyssesyken, en virussykdom som det gjerne tar én til to måneder eller mer før den er ute av kroppen.

– Prøver tyder på at Vidar er i bedring, men han trenger to måneder solid trening fra han er frisk til han er kampklar, sier Vasbø som har komponert et program med jevnt stigende ytelsesnivå den kommende måneden.

Les også

Sandnes Ulf tror på Viking-effekt og øker budsjett

– Jeg håper å få balltrening og fellestrening om fem til seks uker, kanskje det passer med at vi drar til Spania, tenker Vidar Nisja.

Sandnes Ulf reiser til Marbella om vel én måned, mandag 26. februar, og spiller kamper mot FH Hafnarfjardar og Florø under oppholdet. 2. april er det serieåpning hjemme mot Strømmen.

Trener Bengt Sæternes er naturlig nok glad for positivt nytt om Nisja. Mandag gjennomførte han trening innendørs i Stangeland Arena på Tjelta med ganske skrinn tropp.

Det skyldes både at Nisja (syk), Kent Håvard Eriksen (syk) og Roger Blokhus Ekeland (skole) var borte, og at klubben fortsatt skal ha inn tre til fire nye spillere.

Les også

Herman Kleppa er aktuell for Sandnes Ulf

Den nærmest er Herman Kleppa. Midtbanespilleren fra Viking skal etter det Aftenbladet vet, være nær enighet om kontrakt med Sandnes Ulf.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Vidar Nisja
  3. Sandnes Ulf
  4. Sandnes