Fotball

Enormt sjansesløseri stoppet Liverpool: - Ikke den beste dagen i mitt liv

Jürgen Klopps mannskap topper fortsatt tabellen, men burde vunnet i det kraftige regnværet mot Southampton.

VÅTT: Jürgen Klopp leder Liverpool fra sidelinjen på en regntung kveld i Southampton.
  • Reidar Løfaldli

SOUTHAMPTON — LIVERPOOL 0-0

Liverpool ledet tabellen før helgens runde i Premier League. Spørsmålet før den potensielt vanskelige bortekampen mot Southampton var om Jürgen Klopps mannskap ville klare å beholde tabelltoppen - og eventuelt øke avstanden til motstanderlagene.

At Manchester United og Arsenal spilte 1-1 på Old Trafford i formiddagskampen var nok et gledelig resultat for Liverpool i så henseende.

Les også

Mourinho: - Vi er det uheldigste laget i Premier League

Med uavgjort og ett poeng på sørkysten beholdt Liverpool tabell-ledelsen. Men de burde ha hatt alle tre poengene. Bortelaget dominerte stort, spesielt etter pause, men et voldsomt sjansesløseri gjorde at det endte målløst på St. Mary's.

Etter Manchester Citys borteseier mot Crystal Palace i London står nå de lyseblå og de helrøde likt i poeng på toppen av tabellen, begge med 27 poeng, men med Liverpool foran på målforskjell. Southampton blir liggende på en niendeplass med fjorten poeng.

– Normalt taper du en slik kamp, for til slutt så gjør du noe du ikke bør (i frustrasjonen) og gir bort den ene sjansen de trenger for å score. Når du er klar for arbeidsinnsats, fortjener du minst uavgjort. Ikke den beste dagen i mitt liv, men heller ikke den verste, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Spesiell kamp for flere

Flere av dagens Liverpool-spillere har en fortid hos laget fra sørkysten. Derfor var nok dagens kamp noe spesiell for Nathaniel Clyne, Dejan Lovren og Sadio Mané. Adam Lallana kunne vært enda en tidligere «Soton»-spiller hos gjestene, men han skadet seg på landslagssamling for England onsdag.

Men de nåværende Liverpool-spillerne lot seg tydeligvis ikke påvirke av å besøke sin gamle hjemmebane, og Jürgen Klopps menn dominerte det meste av det som skjedde før pause, selv om Southampton hadde relativt bra kontroll på serielederen i regnværet.

Sadio Mané fikk omgangens beste muligheter. Først da Southampton-keeper Fraser Forster reddet hans avslutning etter 28 minutter, deretter da han ble spilt igjennom alene snaue fem minutter før pause. Senegaleserens avslutning ble imidlertid hindret av midtstopper Virgil van Dijk og lagene gikk til pause på 0-0.

Les også

- Gerrard tilbudt managerjobb i Englands mest forhatte klubb

Sjansebonanza

Andre omgang ble av det svært underholdende slaget. Liverpool fortsatte i sin friske stil og kom svært nær ved flere anledninger. Gjestene kunne fått straffe bare tre minutter etter hvilen da Roberto Firmino gikk i bakken i duell med van Dijk. To minutter etterpå kom Philippe Coutinho til en mulighet. Brasilianerens skudd gikk utenfor.

SJANSESLØSERI: Philippe Coutinho misbruker en mulighet. Southampton-keeper Fraser Forster har kontroll.

Da et Coutinho-frispark ble slått hardt inn i feltet etter 56 minutter var de svartkledde gjestene også svært nær en scoring. Men Joël Matip kom aldri skikkelig på ballen.Like etterpå fikk Southampton sin største mulighet så langt. Et innlegg nådde Charlie Austin, og i duell med Nathaniel Clyne headet han like utenfor.

Etter snaut halvspilt omgang burde Firmino så absolutt ha sendt Liverpool i ledelsen. Med ballen så godt som alene med Forster satte han den imidlertid like utenfor.

Nathaniel Clyne fikk også en kjempemulighet til å score. Innbytter Daniel Sturridge kom seg fri på venstre side, og hans innlegg nådde Clyne på motsatt side av feltet. Høyrebacken presterte en bra heading, men nok en gang gikk avslutningen til side for mål.

Bortelagets dominans fortsatte ut kampen, men selv fire tilleggsminutter hjalp ikke Liverpool. Det endte målløst på sørkysten.

Southampton-manager Claude Puel var fornøyd med å ha holdt unna mot storscorende Liverpool.

– Det er vanskelig å spille mot dem, for de jobber veldig bra med ballen. Det er viktig å være disiplinert for å sikre ett poeng. Selvsagt skulle vi gjerne hatt ballen mer, slik at vi kontrollerte større deler av kampen. Men det er vanskelig, så dette var et bra poeng for oss, mente Puel.

Han mente de mange landskampene den siste tiden hadde forstyrret inngangen til kampen.

– Det er vanskelig å få jobbet med denne gruppen. Vi spiller kamper hele tiden og har hatt 15 spillere på landslagsoppdrag. Det er vanskelig å trene skikkelig med alle bortreist, sa vertenes manager.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Southampton FC
  3. Liverpool FC