Steaua-RBK blir sendt på TV

Gladmelding til alle Rosenborg-supportere.

TIL ROMANIA: Mike Jensen, Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen feirer her scoring mot Debrecen i forrige runde. Kun Steaua Bucuresti står mellom RBK og en plass i Europa League.
  • Reidar Løfaldli

Rosenborg reiser til Romania for å møte Steaua Bucuresti torsdag kveld. Da dreier det seg om første kamp i playoff-runden til årets Europa League. Vinner RBK sammenlagt over to kamper, er trønderne klare for gruppespillet.

Mandag ettermiddag ble det klart at kampen fra den rumenske hovedstaden vises på MAX. Det melder sportssjef for Discovery/Eurosport, Jan Erik Aalbu på Twitter.

Returkampen spilles forøvrig i Trondheim torsdag 27. august. Også denne sendes på MAX.

— Vi vet at det er tøft å møte dem, men rumensk fotball er ikke mye bedre enn norsk tippeligafotball, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen da trekningen var unnagjort.

— Er vi opp mot vårt beste, så kan vi slå dem, mener Bruttern.

GLEDESRUS: Jan Gunnar Solli og Roar Strand etter seieren mot Steaua Bucuresti i 2005.

Møttes for ti år sidenDette er ikke første gang Rosenborg møter nettopp Steaua Bucuresti til avgjørende kamp om spill i Europa. Også for ti år siden møtte RBK det rumenske topplaget, da i kvalifiseringen til Champions League.

Etter 1-1 i Romania, tok RBK seg videre til gruppespillet i det gjeveste selskapet høsten 2005 etter 3-2-seier på hjemmebane. Den gang ledet Per-Mathias Høgmo et Rosenborg-lag med spillere som Roar Strand, Ørjan Berg, Daniel Braaten, Vidar Riseth og Thorstein Helstad.