Fotball

Disse grepene vil Start-treneren ta etter flausen mot Odd

– Alle vet at vi har sluppet inn for mange enkle mål denne sesongen. Mot Haugesund er vi ikke ute etter å underholde noen, sier Joey Hardarson.

Joey Hardarson vil at laget hans skal framstå mer kynisk i forsvarsspillet borte mot Haugesund. Jacob J. Buchard

 • Henrik Gill

På tross av to fattige poeng mot Strømsgodset, Sandefjord og Molde var det mye å ta med seg spillemessig fra de tre første seriekampene til Start.

Men 0–5-tapet for Odd på lørdag var en helsvart dag for Start.

Etter å ha sluppet inn 12 mål på fire kamper, fire av dem på dødball, forteller Joey Hardarson hvordan laget har terpet det defensive inn mot onsdagens bortekamp mot Haugesund.

– Vi er nødt til å finne oss selv og hvordan vi presterte i de tre første kampene. Alle vet at vi har sluppet inn for mange enkle mål denne sesongen. Mot Haugesund er vi ikke ute etter å underholde noen, vi er nødt til å forbedre oss defensivt, sier Hardarson til Fædrelandsvennen.

Les også

Børufsen forlenger med Start: – Jeg er sikker på at jeg kan komme inn og bidra

Har tatt grep på trening

Etter å ha drillet formasjon og startellever bak lukkede dører, brukte Start tampen av tirsdagens treningsøkt til å trene på defensive og offensive dødballer.

De har også trent på å jobbe mer samlet og strukturert i forsvarsspillet, slik at det ikke slår sprekker slik som mot Odd.

– Vi er nødt til å ha større bevissthet i forsvarsspillet. Mot Odd løp vi like mye som vanlig, men vi løp mye én og én imellom dem. Vi skal ha struktur i presspillet, uansett om vi ligger høyt eller lavt. Det er ekstremt viktig, sier Hardarson.

Les også

Her er bildet som gir Start et løft. Ramsland kan være tilbake denne uken.

Joey Hardarson avbildet under Start-trening på mandag. Jacob J. Buchard

– Burde hatt flere poeng

Hardarson innrømmer at Start står med altfor få poeng etter fire kamper enn det man hadde håpet på før sesongstart.

Likevel tror han at et bedre defensivt kollektiv skal hjelpe laget mot sin første seier i Eliteserien i 2020.

– Vi har tatt for få poeng ut fra spill, sjanser og muligheter. Vi burde jo hatt flere poeng. At vi taper en kamp av og til vil nok skje for vår del. Men vi har vist at vi har nivået inne, og vi må kvitte oss med noen uvaner. Det gjelder i egen boks og på dødballer. Vi må få en ærgjerrighet på plass. Så har vi nok kraft og kvalitet framover til å skape noe, mener Hardarson.

Les også

Starts nøkkelspiller slo opp skaden. Nå er han ute i flere uker.

Taus om mulig keeperbytte

Amund Wichne har som kjent fått tillit på keeperplass hittil denne sesongen, og har stått alle Starts første fire kamper.

Wichne har mottatt kritikk etter noen svake involveringer i 2–3-tapet for Molde, og var nok en gang i hardt vær etter prestasjonen mot Odd.

Hardarson er taus om et mulig keeperbytte. Deumeland har vært ute med magesykdom, men var med i troppen mot Odd. Han reiser også til Haugesund sammen med resten av laget.

– Jonas er i full trening og aktuell for troppen mot Haugesund. Folk kan mene de vil. Vi har som sagt to gode keepere som vi stoler på, og det er alltid en diskusjon om hvem som skal spille. Det samme blir det til onsdag, sier Hardarson.

Les også

Verste seriestart på 20 år. Én ting bekymrer Start-profilen

Jonas Deumeland avbildet under mandagens trening på Sparebanken Sør Arena. Jacob J. Buchard

Jonas Deumeland ville ikke stille til intervju med Fædrelandsvennen etter tirsdagens trening. Det ville han heller ikke mandag.

Spillere som Martin Ramsland, Adeleke Akinyemi og Andri Tryggvason trente for første gang på lenge 100 prosent med laget mandag.

Ifølge Hardarson er trioen ikke med i kamptroppen mot Haugesund. Det er heller ikke Afeez Aremu, som slo opp igjen skaden han fikk etter et uhell på sykkel.

Start møter Haugesund borte klokka 18.00 onsdag. Du kan følge kampen på Fvn.no i kveld.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Mathisen om Starts sesongstart: – På god vei mot 1.-divisjon om dette fortsetter

 2. FOTBALL

  Ramsland før Viking-kampen: – Har sagt fra til Joey at jeg vil være med

 3. FOTBALL

  Forlenger med Start: – Glad for muligheten

 4. FOTBALL

  Start-keeperen tok selvkritikk etter tapet: – Det er dritkjipt

 5. FOTBALL

  Aremu trolig tilbake mot Odd

 6. FOTBALL

  Start-treneren med klar beskjed til egne spillere: – Vi kan ikke holde på sånn