Birger Meling klar for klubb i fransk toppdivisjon

Birger Meling er klar for den franske klubben Nimes. 25-åringen har skrevet under på en treårsavtale med klubben som ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong.

Birger Meling avsluttet RBK-karrieren med rødt kort mot Bodø/Glimt.
  • Petter Rasmus

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet, men mandag formiddag bekreftet den franske klubben Nimes Olympique at Birger Meling er klar for klubben. Meling besto den medisinske testen mandag morgen.

Klubben skriver på sin egen hjemmeside at Meling har signert kontrakt til juni 2023.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Rosenborg, og det har gått så å si akkurat slik jeg håpet på. Jeg har fått være med på å lære meg å vinne, og det har vært en helt fantastisk opplevelse å være med på seriegull, cupgull og spille i Europa. Det er en tid jeg kommer til å se tilbake på med gode minner for resten av livet, sier Meling til rbk.no.

– Enige om salgssum lenge

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug ønsker ikke å si hvor mye Rosenborg får for å slippe Meling et halvår før kontrakten utløper, annet enn at det er en «gunstig» avtale for klubbkassa.

– Det er alltid slik at man gjerne vil beholde spillere. Men dette ble en bra sak både for RBK og Birger. Han hadde kontrakt ut sesongen med oss, og da er det veldig bra å få noe igjen for han, sier Moe Dyrhaug til Adresseavisen.

Klubbens daglige leder bekrefter inntrykket at overgangen i lengre tid har vært opp til Meling selv.

– Klubbene har vært enige om salgssum lenge, sier hun.

Etter det Adresseavisen forstår, skal salgssummen ligge et sted mellom 5 og ti millioner kroner.

Les også

Meling forlater Rosenborg

Slik blir Birger Meling introdusert på Nimes egen Instagram-konto mandag formiddag.

Meling startet to kamper og fikk ett innhopp i 2020-sesongen for Rosenborg. I sin siste kamp for trønderne fikk han direkte rødt kort etter en tøff takling på Bodø/Glimts Jens Petter Hauge.

To seriegull med RBK

I RBK ble det to seriegull og et cupgull på 129 kamper fra han signerte for klubben i februar 2017. Han har også elleve landskamper for Norge.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i RBK og det har gått så å si akkurat slik jeg håpet på. Jeg har fått være med på å lære med å vinne. Det er en tid jeg kommer til å se tilbake på med gode minner for resten av livet, sier Birger Meling til rbk.no

Berget unna nedrykk

Melings nye klubb Nimes ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong.

Det var akkurat nok til å beholde plassen foran Haitam Aleesamis Amiens og Ruben Gabrielsens Toulouse, som begge rykket ned da den franske ligaen valgte å avslutte sesongen som følge av koronaviruset.