Fotball

Moldes første poengtap: Kristiansund rystet Eikrem og kompani fire minutter på overtid

Fire minutter på overtid sikret Andreas Hopmark poeng for Kristiansund hjemme mot Molde da han fastsatte sluttresultatet til 2-2 fra straffemerket.

  • NTB

Dermed mistet Molde sine første poeng denne sesongen. De ledet lenge etter to mål der hjemmelaget var uheldige.

Først var det Moldes Etzaz Hussain som smalt til fra like utenfor 16-meter. Aliou Coly var uheldig og endret ballens retning. Keeper Eirik Holmen Johansen gikk dermed feil vei og var sjanseløs på å stanse ballen.

Kun sju minutter senere var det Pål Erik Ulvestad som ikke hadde marginene med seg for hjemmelaget. Etter et hjørnespark endte ballen til slutt i hans overarm og videre i nettmaskene.

Det så lenge ut til å ende 1-2, men på overtid ble Kristiansund tildelt straffespark da Flamur Kastrati ble felt nede ved dødlinjen. Fra elleve meter var Hopmark sikker i sin sak.

Les også

  1. Molde-profil legger seg langflat etter poengtapet: – Det er min feil

  2. Erling Moe: – Det føles ut som vi har tapt to poeng

Kristiansunds Amahl Pellegrino setter inn 1–0 forbi keeper Andreas Linde.

Kristiansund-ledelse

Etter en målløs første omgang var det derimot Kristiansund som fikk den beste starten i andre omgang. Martin Bjørnbak var uforsiktig i Molde-forsvar og ga storscorer Amahl Pellegrino en enkelt vei til sesongens femte mål.

Kristiansund-spiller Amahl Pellegrino var tilbake fra start etter en kneskade. Spissen var frampå flere ganger i første omgang og burde muligens utnyttet seg bedre av en overgang like før pause.

Pål Erik Ulvestad var uheldig å sendte ballen i eget mål.

Ønsket straffe

Kristiansunds Aliou Coly prøvde på akrobatisk vis å klarere ballen inne i feltet etter tolv minutter spill. Han endte derimot med å sparke Magnus Wolff Eikrem i hofta. Hele situasjonen endte med frispark til Kristiansund.

– Han sparker meg. Det er klink, du ser jo det, sa Eikrem til Eurosport i pausen.

Allerede etter 20 minutter spilt ble det et sjeldent keeperbytte for Kristiansund. Serigne Mor Mbaye pådro seg en skade idet han skulle bokse ballen etter et hjørnespark. Han ble erstattet av Eirik Holmen Johansen, som spilte hele kampen Haugesund for to runder siden.

Flamur Kastrati var nære ved å gi hjemmelaget en viktig pauseledelse. Han brente til fra like utenfor 16-meteren, men heldigvis for Molde klarte keeper Andreas Linde å slå ballen over mål.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Molde FK
  2. Kristiansund BK
  3. Eliteserien