Solskjær satte innpå utskjelt stjerne. Da kom Manchester United tilbake mot Tottenham.

Tottenham-åpenbaringen Steven Bergwijn så ut til å bli helten mot Manchester United, men så kalte Ole Gunnar Solskjær på stjerneinnbytteren sin.

Paul Pogba fikk de siste instruksjonene fra Ole Gunnar Solskjær.

Tottenham – Manchester United 1–1 (1–0)

Det har ikke vært smått lite som er blitt skrevet om Paul Pogba og hans Manchester United-fremtid. Franskmannen har ønsket seg bort, og har også vært utskjelt for hyppige og små skadefravær. Mot Tottenham skulle han endelig være tilbake, på banen.

Men det var en annen som tok rampelyset i første omgang av fredagens storoppgjør.

Etter en god United-start i London, så skrudde Tottenhams nysignering Steven Bergwijn på turboen. 1–0 satt etter 27 minutter.

Manchester United fikk først fart på sakene igjen da Paul Pogba gjorde et etterlengtet comeback fra innbytterbenken, og da franskmannen ble felt og fikk straffespark, scoret Bruno Fernandes sikkert.

– Når vi trener i grupper, så trener jeg med Paul Pogba. Jeg har funnet en god samhandling med alle i gruppen, men Paul skaffet straffesparket og jeg sparket ballen i mål, sa Fernandes til Sky Sports.

Paul Pogba takket Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

– En av verdens beste spillere

Pogba strødde pasninger og gjorde at United dominerte andre omgang fullstendig, men det endte med poengdeling.

– Paul er en av verdens beste spillere. Det er flott å ha ham tilbake. Det er godt å gi ham minutter, så skal han jobbe for å bli bedre trent til neste gang, sa Solskjær til Sky Sports om Pogba.

– Han hadde dagens beste pasning til Rashford på slutten. Hans bidrag var viktig, sa nordmannen også.

Resultatet gjør at Manchester United forblir på 5.-plass med to poeng opp til Chelsea, mens Tottenham er nummer åtte. De har fire poeng opp til fredagens motstander.

– Vi gjorde det veldig bra. Det var en vanskelig kamp. De scoret på kontring, men vi var med i kampen. Vi hadde mange sjanser. Vi vil vinne hver kamp, men dette var et godt resultat. Etter en lang pause, så gjorde vi det bra, sa Fernandes.

Marcus Rashford åpnet ballet i London.

Satte spørsmålstegn ved De Gea

Friskmeldte Marcus Rashford var først ut i sjanseprotokollen i London etter en svak klarering av Davinson Sánchez, men da spissen bredsidet ballen mot mål fra fem meter hang Hugo Lloris igjen med venstrefoten i lengste hjørnet og stoppet engelskmannen.

Rashfords mulighet kom etter 22 minutter. Fem minutter senere var det i stedet Tottenham som fikk kampen i sitt spor. Luke Shaw havnet på halvdistanse på en lang ball fra Lloris, og Serge Aurier fant Steven Bergwijn. Tottenham-åpenbaringen satte fart mot en skjelvende forsvarsrekken og distanserte United-kaptein Harry Maguire fullstendig. Alene mot David de Gea banket nederlenderen til. Ballen gikk noenlunde rett på spanjolen, men han klarte ikke annet enn å slå den opp i nettaket.

– Det er mulig å sette spørsmålstegn ved den, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Steven Bergwijn scoret 1–0-målet til Tottenham.

Bortelaget i London lot til å være rystet, og fem minutter etter 1–0-scoringen kunne José Mourinhos menn gått opp i 2–0. Bergwijn utnyttet at Shaw var savnet på venstrebacken, og fikk god tid til å sikte på Son Heung-min på bakerste. Sørkoreaneren traff bra med pannebrasken, men De Gea ville gjøre opp for seg og reddet forsøket på lekkert vis.

Ole Gunnar Solskjær på trenerbenken.

Pogba-innhopp

Etter nøyaktig 60 minutter spilte Ole Gunnar Solskjær ut esset sitt. Paul Pogba, som kun hadde to innhopp siden september, var klar igjen etter skade.

Franskmannen skapte umiddelbart en corner, og ga United en vitamininnsprøytning.

– Det er et eller annet med denne spilleren, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

United brukte trykket, og Fernandes fant Martial i feltet. Spissen skulle bare banke den i mål, men en heroisk blokkering av Eric Dier sørget for å holde spissen unna scoring.

Bortelaget fortsatte å skape sjansen, og etter 66 minutter kunne Martial score igjen, da fra ti meter. Denne gangen var det Lloris som var Tottenhams reddende engel med et tigersprang til siden.

– Den er det nesten utrolig at han tar, sa ekspert Semb.

Pogba viste at han var spillesugen, og etter 80 minutter sendte han Dier i pølseboden med noen lekre finter. Engelskmannen klarte ikke henge med, og endte opp med å felle Pogba innenfor 16-meteren.

– Han er tilbake, sa Alsaker.

Paul Pogba sammen med målscorer Bruno Fernandes.

VAR omgjorde straffespark

Fernandes skrittet opp og sendte ballen sikkert i det venstre hjørnet, mens Lloris kastet seg motsatt.

Pogba fortsatte storspillet og sendte en strålende pasning gjennom mot Rashford tre minutter før full tid, men engelskmannen ble stoppet av Aurier.

Manchester United trodde de kunne avgjøre kampen på et nytt straffespark på overtid, men VAR kom inn og reddet en rasende Mourinho og Tottenham da de omgjorde beslutningen om å gi Fernandes en siste mulighet til å avgjøre.

Det var en duell mellom Fernandes og Dier som gjorde at dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

– Jeg sparket først ballen, så i foten til forsvareren. Hvis VAR sier at det ikke var straffe, så må vi akseptere det, sa Fernandes.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk