Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

(Chelsea – Tottenham 0–0) Timo Werners annullerte mål i første omgang ble det nærmeste noen av lagene kom et mål i en tam toppkamp.

STILLINGSKRIG: Det ble en kamp uten de store sjansene. Her er det Timo Werner og Moussa Sissoko i kamp om ballen.

Chelsea var det førende laget gjennom kampen, men de blå klarte aldri å skape det store trykket på gjestene fra Nord-London.

I en svært sjansefattig kamp ebbet det dermed ut i 0–0, noe som gjør at Tottenham - som er laget som har sluppet inn færrest mål denne sesongen - beholder ledelsen i Premier League, på bedre målforskjell enn Liverpool.

– Det var en kamp uten mange sjanser. Jeg tror det er en kamp hvor de nok ønsket å vinne, men det er en kamp hvor vi respekterer hverandre. Ingen gambler, ingen prøver å endre kampen. Spesielt i de siste 15–20 minuttene er det slik at en tabbe man kan straffe gjør at man kan vinne, sier Tottenham-manager José Mourinho til Sky Sports.

– Jeg er glad for at vi holdt nullen. Spillerne gjorde det veldig bra og de gjorde alt jeg ba dem om ut ifra hvordan vi startet, sier Chelsea-manager Frank Lampard til Sky Sports etter kampen.

Les også

Cavani kom inn fra benken, scoret to og ble matchvinner

Etter at det ble 13 av 30 poeng for Chelsea og 9 av 30 poeng for Tottenham i kampene blant de seks største lagene i Premier League forrige sesong, hadde begge de to lagene et klart forbedringspunkt til 2020/2021-sesongen om de ønsket å spille seg inn i kampen om ligatittelen.

Tottenham har også forbedret seg klart fra forrige sesong allerede, med seks av seks mulige poeng denne sesongen etter imponerende seirer mot Manchester United og Manchester City, mens Chelsea kun står med ett poeng av seks mulige.

Frank Lampards menn hadde mulighet til å både forbedre den statistikken og ta over tabelltoppen fra Tottenham da de to lagene møttes på Stamford Bridge søndag kveld. De to London-lagene lå på første- og tredjeplass før den tiende runden i Premier League, og etter Liverpools uavgjort borte mot Brighton lørdag, ville laget som gikk seirende ut være garantert serieledelse.

Chelsea har hatt et godt grep på naborivalen den siste tiden, med seier i de tre siste Premier League-kampene mellom lagene. Riktignok var det Tottenham som sist gikk seirende ut da de gikk videre i Carabao Cup etter straffesparkkonkurranse for to måneder siden.

Etter det har Chelsea gått uten i ti kamper i alle turneringer uten tap før kveldens kamp, hvor rekken ble forlenget til elleve kamper.

ANNULLERT: Timo Werner sendte ballen forbi Hugo Lloris tidlig i den første omgangen, men målet ble korrekt annullert for offside.
Les også

Brighton og VAR straffet Liverpool – Klopp reagerte med sarkasme

Chelsea startet også søndagens kamp best og allerede etter ti minutters spill trodde Timo Werner at han hadde sendt hjemmelaget i føringen. Tyskeren mottok ballen inne i 16-meteren og sendte ballen fint forbi Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål via innsiden av stolpen.

Assistentdommeren var imidlertid raskt oppe med flagget og reprisene viste helt korrekt at tyskeren var en liten meter på feil side.

De store sjansene uteble i kampen, hvor et langskudd fra Mason Mount etter 80 minutters spill ble det farligste som skjedde i løpet av den andre omgangen. Hugo Lloris var imidlertid med på notene og fikk akkurat slått ballen forbi stanga.

Dermed endte det med poengdeling i London.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk