Fotball

Manchester United sløste med sjansene: – En misbrukt mulighet

(Liverpool - Manchester United 0–0) Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær sier det er en god følelse å være skuffet etter uavgjort mot den regjerende seriemesteren.

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Vi er litt skuffet over at vi ikke scorer på sjansene vi har, og det er to fantastiske redninger av Alisson som holder dem i kampen. Samtidig roter vi bort flere gode kontringsmuligheter. Vi er skuffet, men det er en god følelse å være skuffet etter dette, forklarer Solskjær overfor TV 2.

Etter en tam start på kampen satte bortelaget inn en real sluttspurt som testet Liverpool-målvakt Alisson til det ytterste.

Først da Bruno Fernandes ble spilt fri av Luke Shaw med et strålende innlegg etter 75 minutter. Portugiseren fikk stå upresset i avslutningsøyeblikket, men Alisson vartet opp med en strålende benparade.

Så fikk Paul Pogba ta seg god tid i feltet og banke til, men igjen var brasilianeren tålmodig og reddet fra kort hold.

– Dette er en misbrukt mulighet med tanke på sjansene vi skapte. Jeg er skuffet, men et poeng er bra om vi vinner den neste. Jeg vet at disse guttene kan spille bedre, og vi er ikke fornøyde med hverken resultatet eller deler av prestasjonen, sier Solskjær til BBC.

Les også

Henderson mener at Liverpool ble snytt: – Veldig merkelig

Dermed endte toppkampen målløst, etter en tett, jevn og intens affære med få klare målsjanser før klokken bikket 75 minutter.

– Det var mye bra, men vi mangler målet. Om vi hadde vunnet 1–0 hadde det vært greit, men med tanke på alt som ble sagt før kampen, spilte guttene mine en veldig god kamp mot et godt organisert lag, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp til Sky Sports.

Han sier kampen ble mer åpen i andre omgang, og bemerker at det er «umulig» å nekte et så godt lag som Manchester United muligheter gjennom hele kampen.

– Mot slutten fikk de to store sjanser, og Alisson gjør to fantastiske redninger. Vi burde brukt sjansene våre bedre i første omgang, men totalt sett var prestasjonen god, fortsetter tyskeren, før han sier at 0–0 ikke var resultatet de ønsket seg i denne kampen.

Stillingskrig

Den første omgangen var preget av stillingskrig, Thiago og noen halvsjanser for begge lag. Liverpool var best, skapte mest - men Bruno Fernandes kom nærmest med et fenomenalt frispark fra drøye tjue meter.

Spansk-brasilianeren Thiago dirigerte alt som skjedde på midtbanen og skapte flere gode åpninger for de andre rødkledde, men hverken Roberto Firmino, Andy Robertson eller Mohamed Salah hadde fininnstilt siktet i den første omgangen.

Sadio Mané var en konstant trussel for Manchester United-back Aron Wan-Bissaka, og seks sekunder før overtidsminuttet i første omgang var omme ble han spilt helt fri. Men Paul Tierney bestemte seg for å blåse av omgangen og hjemmelaget ble muligens snytt for en stor målsjanse.

Jordan Henderson mente hans lag ble snytt grunnet avgjørelsen.

Ole Gunnar Solskjærs kampplan virket å være basert på å ta de kontringsmulighetene de fikk, en oppskrift han har hatt suksess med i flere toppkamper i sine drøye to år som manager. Men Marcus Rashford løp ofte i offside og bortelaget slet stort med å skape sjanser i åpent spill.

– De legger seg for lavt. De leder ligaen, og de må utfordre Liverpool! Man vinner ikke ligaen ved å spille som dette, de vinner ikke ligaen ved å spille så defensivt som dette, sier tidligere landslagsback Micah Richards hos Sky Sports i pausen.

Isolert

Paul Pogba fortsatte å ta for seg, denne gangen i en form for høyre kant-rolle, men spesielt angriperne til Solskjær ble effektivt isolert av det omskolerte stopperparet Fabinho og Jordan Henderson.

Anthony Martial ble tatt av etter en anonym time til fordel for superinnbytter Edinson Cavani, som umiddelbart ga gjestene en ny dynamikk i angrepsspillet.

Kampen fikk voldsomt med oppmerksomhet i dagene før. Manchester United overtok tabelltoppen med 1–0-seieren over Burnley tirsdag, og kunne distansere den regjerende mesteren Liverpool med hele seks poeng om de vant på Anfield.

For Liverpools del bød kampen på en mulighet til å revansjere en svak rekke resultater og komme a jour med sine erkerivaler på toppen av tabellen, men gikk i stedet av banen uten scoring for tredje Premier League-kamp på rad - for første gang på nesten 16 år.

I stedet ble det ett poeng til begge lag og status quo mellom gigantene i toppen av Premier League. Det utnyttet Manchester City, som med sin 4–0-seier over Crystal Palace gikk forbi Liverpool og nå puster byrivalen i nakken.

REDNING: Alisson vartet opp med to kjemperedninger i sluttminuttene. Foto: Phil Noble / PA Wire

Les også

  1. «Leo» før gigakampen: – Liverpool er underdog nå

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester United
  3. Liverpool FC