Solskjær beklager etter munnhuggeri: – Jeg gikk kanskje over streken

(Sheffield United – Manchester United 2–3) Etter en marerittstart for Ole Gunnar Solskjærs menn, snudde de til seier og ga Sheffield United en historisk dårlig sesongstart.

Like før kampslutt fanget kameraene opp Solskjær og Sheffield United-manager Chris Wilder i munnhuggeri på sidelinjen, etter en sen takling på Marcus Rashford. Med nok et tap øker presset ytterligere på Sheffield United-manager Wilder, som nå har seks poeng opp til laget foran seg og ni poeng opp til sikker plass.

– Jeg beklager. Jeg gikk kanskje over streken med et ord, sier Solskjær i et intervju med Amazon.

– Vi er ferdig med det nå. Vi skal inn og ta oss et glass etterpå, men det var et par sene taklinger jeg reagerte på, sier Solskjær i et intervju med TV 2.

Også Wilder ser den lille krangelen som over.

– Som jeg har sagt til ham tidligere det er alltid en invitasjon til en øl etterpå, sier Sheffield United-sjefen.

For mot slutten av kampen var temperaturen stigende. Det så ut til å ende med en komfortabel seier for Manchester United, men fire minutter før slutt fikk hjemmelaget ballen i mål. Victor Lindelöf headet en ball i bakhodet til Sheffield United-spiss David McGoldrick, som førte til at ballen føk inn bak en forfjamset Henderson.

Marerittstart

Men det startet allerede tidlig i den første omgangen. For første gang fikk Dean Henderson sjansen fra start fremfor David de Gea i en Premier League-kamp hvor de begge var skadefrie. Solskjær forklarte valget med Hendersons gode form og keeperens kjennskap til laget fra Sheffield, hvor keeperen har vært på lån de to foregående sesongene.

Det så imidlertid ikke ut til at Henderson var vant med presset som hjemmelaget satte inn fra start.

Etter fire minutter ble han taklet av Oliver Burke da han skulle spille ballen ut. Burke fikk sendt ballen ut i feltet, hvor David McGoldrick dukket opp og sendte ballen forbi en sprellende Henderson.

En marerittstart for Solskjær, og like etter ble det også en kraftig nedtur for den andre nordmannen involvert i kampen. Sander Berge tok telling etter et løp og tok seg umiddelbart bak på låret. Nordmannen ble byttet ut og må trolig belage seg på noen uker fra sidelinjen.

TOK LEDELSEN: Sheffield United fikk en drømmestart da de utnyttet en tabbe fra Dean Henderson allerede etter fire minutter.

Slo tilbake

Sheffield United fikk en stor mulighet til å doble ledelsen etter 16 minutter, men det virket nesten til at John Fleck fikk for mye tid med ballen og skuddet fra 16 meter strøk en halvmeter utenfor.

Derfra og ut handlet det meste om Manchester United. Marcus Rashford satte inn utligningen etter et utsøkt mottak etter 25 minutter, og åtte minutter senere sendte Anthony Martial bortelaget i ledelsen etter en fin stikker fra Paul Pogba.

Les også

Rashfords mor: – Noen ganger hadde vi ikke brød i huset

Kampen var snudd og gjestene fra Manchester fortsatte det gode kontringsspillet i andre omgang. Kun fem minutter var gått da de igjen spilte seg gjennom og nok en gang var det Rashford som satte ballen i mål – riktignok et skudd Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale nok burde ha avverget.

Til tross for vertenes redusering mot slutten, holdt Manchester United unna, samtidig som de tok sin tiende strake borteseier i Premier League (seks av seks denne sesongen). Solskjærs menn er nå bare to poeng bak andreplassen med én kamp mindre spilt.

Historisk dårlig

Samtidig sørget de Solskjærs menn for å slette en dyster rekord i klubbens historie.

Klubben har frem i 80 år hatt det som har vært å anse som den dårligste sesongstarten i engelsk toppfotball. I 1930–31-sesongen ble det 12 strake tap for Manchester United, før de vant i den 13. serierunden.

Sheffield United hadde på sin side spilt 12 seriekamper før torsdagens kveldskamp, med fasit elleve tap og ett uavgjort resultat.

Etter 13 kamper står dermed laget til Sander Berge med kun det ene poenget og er helt på bunn av Premier League-tabellen. I historisk sammenheng hadde riktignok Portsmouth to minuspoeng på samme tidspunkt i 2009/2010, men da hadde de vunnet to kamper og spilt én uavgjort.

SNUDDE KAMPEN: Bruno Fernandes gratulerer Marcus Rashford. Anthony Martial (til høyre) scoret også for Manchester United.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk