Rashford ga United drømmestart på Champions League. Etterpå roste han Solskjærs taktikk.

Det så lenge ut til at det skulle bli poengdeling mellom Manchester United og Paris Saint-Germain. Så ladet Marcus Rashford (22) kanonen.

Marcus Rashford kunne juble etter å satt inn 1–2-scoringen.
  • Sondre Moen Myhre

Paris Saint-Germain – Manchester United 1–2

Det var spilt 87 minutter av kampen mellom PSG og Manchester United. Det så ut til å gå mot poengdeling, men det ville ikke Marcus Rashford ha noe av.

Mot det samme målet Rashford sendte PSG ut av turneringen for halvannet år siden, ladet han høyresleggen og smalt til fra seksten meter.

Ballen traff den høyre stolpen og gikk i nettmaskene bak PSG-målvakt Keylor Navas.

Dermed hadde Rashford påført PSG nok et nederlag i deres egen storstue.

– Selvsagt er det en fin følelse. Men det viktigste er at vi vant kampen. Vi er i en god posisjon i gruppen nå, men det er bare første kampen, sa Rashford til BT Sports etter kampen.

– Det er starten av gruppespillet, men vi har slått et fantastisk lag. Sist gang var det utslagsrunde, og det var euforisk. Det er sterilt uten supportere, men det er fortsatt fantastisk og vi fortjente å vinne, mente Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Trodde på Solskjærs taktikk

Da laguttaket til Ole Gunnar Solskjær ble offentliggjort en time før kampstart, var det flere som hevet øyenbrynene. Nordmannen valgte å stille med fem forsvarsspillere, og vraket også stjernen Paul Pogba.

I retrospekt viste det seg å være en god avgjørelse. United slapp til få store muligheter, og Pogba kom etterhvert inn og ga den avgjørende målgivende pasningen til Rashford.

– Som spillere er det viktig å tro på systemet som manageren velger å bruke. Vi gjorde det helt fantastisk. Det var tøft, men vi beholdt intensiteten, sa Rashford til BT Sports.

Til Manchester Uniteds egen TV-kanal, MUTV, fortalte matchvinneren at Solskjærs taktiske tilnærming til kampen var en avgjørende faktor i seieren.

– Jeg synes manageren traff spikeren på hodet i dag. Systemet ga oss mulighet til å uttrykke oss selv på vei fremover og samtidig være tett bakover, sa han.

Solskjær roste også spillerne for å ha tro på hans taktiske vurderinger.

– Jeg synes de spilte kampen akkurat slik vi ville de skulle. All honnør til dem, sa han til MUTV.

Paul Pogba fikk ikke starte kampen mot PSG. Han svarte med å levere den målgivende pasningen til Rashford på 2–1-scoringen.

Fikk ta straffespark på nytt

Før kampen var hjemmelaget favoritter. Men etter en liten offensiv i starten av den første omgangen, var det faktisk Manchester United som tok over kampen.

Etter 19 minutter skaffet Anthony Martial gjestene straffespark etter at han ble lagt i bakken av PSG-forsvarer Abdou Diallo.

Bruno Fernandes bommet på straffespark mot Newcastle i helgen. Nå gjorde han det igjen. Straffen var ikke særlig velplassert og Navas reddet enkelt.

Men VAR-bildene viste at Navas hadde vært for tidlig ute fra streken. Dermed fikk han muligheten til å ta straffen på nytt.

Da sendte portugiseren Navas den ene veien og ballen den andre.

– Bruno har bommet to straffer på rad, men han kommer ikke til å slutte å ta dem. Han viste fokus og karakter, sa Solskjær til BT Sports etter kampen.

Manchester United jubler for 1–0-scoringen.

Merkelig selvmål

Resten av den første omgangen hadde United mer eller mindre kontroll på stjernegalleriet til PSG bestående blant annet av Neymar og Kylian Mbappé.

Men allerede fra start i den andre omgangen gjorde PSG-sjef Thomas Tuchel grep. Ut gikk midtbanemann Idrissa Gueye og inn kom spissen Moise Kean. Umiddelbart så det ut til å hjelpe for franskmennene som fikk satt et press på United.

Men det var fra en franskmann på Manchester United hjemmelaget skulle få hjelp.

Anthony Martial er født og oppvokst i Massy, en forstad til Paris. Etter 54 minutter så det nærmest ut som om han hadde glemt hvilket lag han spilte på.

Neymar inn et hjørnespark på første stolpe. Helt upresset hoppet Martial opp og satte hodet til ballen. Den gikk feil vei og gikk kontant inn i Manchester United-målet.

– Han er ikke forstyrret eller noe. Så det er en litt merkelig manøver, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

Likevel ble det altså United-jubel da Rashford avgjorde kampen like før slutt.

– Vi vet at vi trenger ti poeng for å komme videre. Kampen neste uke (mot RB Leipzig) er veldig viktig. Det er så mange kamper, sa Solskjær etter kampen.

Anthony Martial scoret et merkelig selvmål.

19 viktige dager

Aftenposten har tidligere skrevet om hvordan bortekampen mot PSG er en seks kamper de neste 19 dagene som kan definere hvordan Solskjærs sesong i Manchester United utarter.

Allerede lørdag kommer Chelsea på besøk til Old Trafford.

Så går det slag i slag med Champions League-oppgjør mot RB-Leipzig, Premier League-kamp mot Arsenal, nytt Champions League-oppgjør mot Istanbul Baksehir og på den 19. dagen venter serieleder Everton på bortebane.

Seier for Leipzig og Sørloth

I den andre kampen i gruppen var den norske landslagsspilleren Alexander Sørloth ubenyttet reserve for RB Leipzig.

Det samme var Fredrik Gulbrandsen for Istanbul Baksehir.

Leipzig vant kampen 2–0 etter to scoringer fra Angeliño og leder dermed gruppen.