Fotball

Molde vant tross straffebom – beholder tabelltoppen

Kristoffer Haraldseid scoret sitt første Molde-mål og ble kampens helt da serielederen slo Mjøndalen 1–0 i Eliteserien i fotball søndag.

  • NTB

Molde gjorde ingen god førsteomgang, men skapte haugevis med sjanser etter hvilen. Haraldseids scoring etter en time sikret hjemmelagets fjerde strake seier. Molde har dermed vunnet alle sine fire hjemmekamper i årets eliteserie og troner fortsatt øverst på tabellen.

– Det blir en slitekamp. Vi har jo kontroll. Det er ikke mye de skaper på oss, men vi skaper vel ikke riktig nok i dag vi heller. Vi har noen store som vi kunne ha satt, men alt i alt er det veldig fortjent at vi stikker av med tre (poeng), sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter kampen.

– Det blir vanskelig når de legger seg så lavt som de gjør, men det er disse dagene det er viktig at vi tar med oss de tre poengene, fortsatte han.

Kristoffer Haraldseid jubler for sin første Molde-scoring.

Molde sto med 10–1 i målforskjell før kampen, og fansen ventet på en ny overbevisende hjemmekamp. Mot Mjøndalen var Martin Ellingsen og Vegard Forren benket fra start, og de fikk se sine lagkamerater gjøre en sjeldent dårlig første omgang.

Begge lag slet med å skape sjanser, og tempoet var stadig lavt. Den største muligheten kom da høyreback Kristoffer Haraldseid slo inn til Leke James, som stormet mot mål. Nigerianeren traff dårlig på ballen, og Mjøndalen slapp med skrekken.

Les også

Molde-direktøren med klar tale etter russefest: – Ikke i tråd med klubbens verdier

Hevet seg etter hvilen

Omgangen fortsatte i et bedagelig tempo og ebbet ut i 0–0.

– De er gode til å blokke. De spiller med fem bak, og det er tøft, sa Ohi Omoijuanfo til Eurosport i pausen.

To minutter etter hvilen fikk han sjansen fra straffemerket da James ble felt. Ohi sendte keeper feil vei, men banket ballen over mål.

Molde tok langt mer initiativ fremover i banen og var nær ledelse da Magnus Wolff Eikrem dro seg ned mot dødlinjen. Foran mål var James noen millisekunder for sen på innlegget, og Mjøndalen fikk klarert.

Ohi Omoijuanfo blåser straffen over mål.
Les også

Fikk ekstra ferie av Brighton. Nå trener han med Molde.

Stolpetreff

Hjemmelaget skapte flere sjanser og etter timen spilt hamret Ohi til på et innlegg fra høyre. Kula smalt rett i stolpen. Like etterpå fikk de endelig lønn for strevet.

Ruben Gabrielsen slo en nydelig pasning til Haraldseid som hadde sneket seg bak forsvaret. 25-åringen la til rette på ett touch og trillet inn ledelsen mellom beina på MIF-keeper Mathias Eriksen Ranmark.

Det var Haraldseids første mål for Molde.

Mjøndalen flyttet spillet høyere i banen, noe som åpnet opp for Molde-kontringer. Det ble aldri det helt store, og kampen endte til slutt 1–0 til hjemmelaget.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Molde FK
  2. Eliteserien
  3. Norsk fotball