Fotball

Fotballradioen: – Jeg liker rollen der jeg kan slå litt nedenfra

Allerede som barn begynte Elise Brotangen (29) å studere trenerpappa Paul Richardsen og Fløy-treningene. Nå er hun en av Norges mest fremgangsrike kvinnelige trenere.

  • Pål Wollebæk Jørgensen

Elise Brotangen fra Flekkerøya er landslagstrener for flere ungdomslandslag på jentesiden. Hun har også vært mental trener for G19 og U20-gutta i mesterskap. I Fotballradioen forteller hun og pappa Paul Richardsen om fotballoppveksten på Flekkerøya.

– Jeg tror ikke det er helt normalt for en jente det jeg drev med da jeg var 13. Jeg skrev børs på Fløy-kampene og skrev referat fra kampene, forteller Brotangen, som fulgte trenerpappa Paul Richardsen land og strand da han var trener for 2.-divisjonslaget Fløy.

– Jeg skjønte tidlig at hun kom til å bli noe innen fotball, sier den tidligere Start-spilleren om datteren som har spilt toppseriefotball for både Donn og Amazon Grimstad.

– Jeg har aldri tenkt at jeg skal bryte barrierer. Jeg har tenkt at jeg skal bli så god som mulig, så får vi se hvor det bærer. Jeg har ikke lyst til å låse meg på kjønn eller rolle, sier Brotangen., som innrømmer en ting:

– Jeg liker rollen der jeg kan slå litt nedenfra.

Hør episoden under.

Les mer om

  1. Fotballradioen