Fotball

Hareides elleville rekke fortsetter

Åge Hareides Danmark til topps med sterk hjemmeseier.

Åge Hareide og Danmark-spiller Jens Stryger Larsen tok tre sterke poeng hjemme mot Sveits lørdag. Foto: Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix

 • NTB

DANMARK - SVEITS 1–0

En sen scoring av Yussuf Poulsen ga dansk 1-0-seier over Sveits i EM-kvalifiseringen. Dermed er Åge Hareides menn på topp i gruppe D.

Danmark topper tabellen sammen med Irland, som tidligere lørdag spilte 0-0 borte mot Georgia. Begge lagene har 12 poeng med to kamper igjen, og de skal møtes i Dublin på siste kampdag i november.

 • LEST DENNE? Hareide tilbake etter sykdom: – Det har vært skikkelig tøft

Christian Eriksen og Danmark vant 1–0 over Sveits på hjemmebane. Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix

Redningsmann

Danskene må i stor grad takke keeper Kasper Schmeichel for at det ble en viktig 1-0-seier over Sveits i Parken lørdag. Målvakten leverte en meget god kamp og avverget flere store målsjanser og gode skudd.

– Vi hadde en god keeper, og det skal man ha i fotballen. I dag ble vi reddet av det. Det er like viktig å ha en god målmann som en god spiss, sa Hareide etter kampen.

– Kasper er en verdensklassekeeper, og det sa jeg også i VM i fjor. Han reddet oss i dag, og han står best når vi trenger ham som mest, fortsatte Danmarks norske landslagssjef.

Les også

Joshua King har en hel «historietime» tatovert på ryggen. For ham er det en viktig påminnelse.

Sveits' svakhet

Man kan si at det var en smule heldig at danskene tok ledelsen i det 84. minuttet. Poulsen ble frispilt av Christian Eriksen og scoret sikkert etter at sveitserne hadde styrt det meste av kampen.

Kamputviklingen overrasket imidlertid ikke Hareide.

– Til sist lyktes vi i å score, og i moderne fotball handler det om utholdenhet og å være i stand til å spille i 90 minutter. Det var utholdenheten som drepte sveitserne. De går alltid ned på slutten av kampene, og det visste vi, sa han.

Sveits er fire poeng bak Danmark og Irland, men har én kamp til gode på lagene foran. Sveitserne skal i likhet med Danmark møte Irland og Gibraltar senere i EM-kvalifiseringen. I tillegg venter en hjemmekamp mot Georgia.

Danmark har en svært sterk kamprekke under Åge Hareides ledelse. Etter lørdagens seier er det over tre år siden sist rødtrøyene tapte en kvalifiseringskamp. Lørdagens seier gjør at Danmark har 31 kamper uten tap i ordinær spilletid i kvalifiseringer.

Les mer om

 1. Åge Hareide
 2. Danmarks herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Hareides ubeseirede Danmark kriget seg til EM-sluttspillet

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Sverige med storseier før Norge-møtet: – Mye står på spill

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Dansk fiasko uten sykmeldt Åge Hareide

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Den merkelige situasjonen vekker oppsikt i Danmark. Slik forklarer Hareide opptrinnet.

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Åge Hareide hevder han nærmer seg verdensrekord: – Må jakte på den

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Hareide tilbake etter sykdom: – Det har vært skikkelig tøft