Fotball

Godset-treneren: - Han er en kontrollert villmann

Strømsgodset-treneren visste hva han fikk da han hentet Marcus Pedersen tilbake til Strømsgodset.

Marcus Pedersen scoret Strømsgodsets mål da de slo Molde 1-0 onsdag kveld.
  • Kurt B.M. Haugli

Strømsgodset-Molde 1–0:

DRAMMEN (Aftenposten): Strømsgodsets trener visste nøyaktig hva han fikk da han hentet Marcus Pedersen tilbake til

Marcus Pedersen har funnet formen etter overgangen fra Brann og 1. divisjon til Strømsgodset og toppen av eliteserien.

Strømsgodset i august fra et passe vellykket opphold i Brann.

Bjørn Petter Ingebretsen var mannen som på mange måter formet Marcus Pedersen som fotballspiller.

— Han er en kontrollert villmann. En spiller som passer veldig godt inn i vår måte å spille fotball, sa Ingebretsen etter kampen mot Molde i går kveld.

  • Sett denne? Marcus Pedersens 368 turbulente dager som Brann-spiller.
Bjørn Petter Ingebretsen er fornøyd med Marcus Pedersen.

Vekslende hellDa Marcus Pedersen tok farvel med norsk fotball og dro til Nederland og Vitesse som 20-åring i 2010 var det etter at den gang spillerutvikler i Strømsgodset, Bjørn Petter Ingebretsen, hadde formet ham som fotballspiller.

Historien etterpå har handlet mer om skader, klubbskifter og måltørke for en som ble regnet som en av Norges mest talentfulle angripere.

Nå er Pedersen tilbake og bidrar i høyeste grad til at Strømsgodset nå er med i medaljekampen. I går kveld slo de Molde 1–0 i en utsatt kamp. Dermed er de helt oppe i ryggen på Viking og Odd som ligger på henholdsvis 3. og 4. plass på tabellen. Målscorer var Marcus Pedersen. Hans femte mål på de fem kampene han har spilt etter han kom tilbake til Drammen.

— Vi kjenner Marcus godt. Og da muligheten var der, var vi aldri i tvil. Vi visste hva vi trengte og vi visste hva vi fikk, sa Ingebretsen etter kampen.

Fant trygghet i Drammen

Marcus Pedersen er klar på at det er godt å være tilbake i en klubb han virkelig kan kalle "hjemme".

— Jeg kjenner jo Ingebretsen godt fra før. Det var en av grunnene til at jeg kom tilbake. Jeg kjenner klubben, og jeg føler meg trygg her. De vet hvordan de skal behandle meg. Det er mye her nå som stemmer for at jeg skal lykkes, fortalte 25-åringen fra Hamar.

Tryggheten og kjente omgivelser tillegger også hans trener betydning.

— Han får trygghet her, klare arbeidsoppgaver og det handler om at det blir stilt krav til ham hver eneste dag, sier trener Ingebretsen.

Moldes store nedtur

Den tryggheten sørget for målet som avgjorde kampen. Strømsgodset angrep raskt i det 18 minutt av første omgang. Bare minuttet etter at Kamara kunne gitt Molde ledelsen, lå ballen i mål bak Ethan Horvath i Molde-buret. Bismarck Adjei Boateng falt og kronglekranglet med seg ballen inn og opp langs kortlinjen og inn mot Moldes mål. Da han kom nær nok la han pasningen lærebokriktig 45 grader ut. Der sto Marcus Pedersen.

Molde var en skygge av det de viste frem i Istanbul forrige torsdag. I første omgang var de ikke på høyden med Strømsgodset. I andre omgang var Molde sterkere, men Strømsgodset var fortsatt giftige på kontringer.

— Det er vanskelig å svare eksakt på hvorfor vi får denne nedturen i dag. Vi slet i første omgang og vi var sent oppe i dueller. Av og til får vi slike omganger. Dessverre fikk vi en slik i dag, sier Molde-trener Erling Moe.

Les også

  1. Neste sesong skal han bli Starts førstekeeper

  2. Røkke møtte Molde-ledelsen på stadion

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Molde FK