Fotball

Spansk storavis: - Ødegaard-overgangen viser at det er Real Madrid som bestemmer

Dette skriver utenlandske medier om Martin Ødegaards overgang til Real Madrid.

FORSIDESTOFF: Martin Ødegaards overgang er en av få forsidesaker om nordmenn i spansk presse.
  • NTB
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Overgangen omtales av en rekke internasjonale nyhetsbyråer og nettsteder. Nyhetsbyrået AFP skriver at Real Madrid «har vunnet kampen over de andre toppklubbene om å signere det 16 år gamle vidunderbarnet Martin Ødegaard fra Strømsgodset».

Interessen for Ødegaard har vært enorm, og de siste månedene har han vært på besøk hos flere klubber. Barcelona, Bayern München, Arsenal og Liverpool er blant dem som har ønsket å hente unggutten. Til slutt falt valget på Real Madrid.

Les også

Dette er mannen som fikk Ødegaard til Madrid

— Et kupp

Spanske medier er mest opptatt av Barcelonas 1-0-seier over Atlético Madrid onsdag kveld. Torsdagens papiraviser har stort sett bilder av Lionel Messi, som scoret vinnermålet.

På nett har imidlertid enkelte aviser begynt å fylle opp med saker om den norske tenåringssensasjonen.

Den spanske storavisen Marcaskriver at Ødegaard «følte seg som hjemme» da han besøkte treningsanlegget i Valdebebas, og at møtet med klubbpresident Florentino Peréz også gjorde inntrykk.

«Han ble imponert over å se at Real Madrid-presidenten brettet opp ermene og fikk hendene sine skitne for å kjempe om en signering han hadde en personlig interesse for».

«Real Madrid har markert sin autoritet, og vist fotballverden at det er "den hvite klubben" som bestemmer», skriver Marca i en annen artikkel. Marca er forøvrig kjent for å være en svært Real Madrid-vennlig avis.

Videre skriver avisen at Ødegaard-signering er et ledd i klubbens nye innkjøpspolitikk. Unggutter som Mink Peeters (16 år) og Marco Asensio (19) har allerede blitt hentet denne sesongen, og spanske medier har over lenger tid hevdet at brasilianeren Lucas Silva (21) er på vei fra Cruzeiro.

«Nå vet Madrid det med at "nå betaler vi det spilleren er verdt hvis han kan bli en stjerne» skriver Marca.

Avisen har også gjort klart et klipp med Ødegaard-høydepunkter, der det ikke spares på lovord om nordmannen.

«Oppdag Martin Ødegaard, Real Madrids siste signering. Den norske midtbanespilleren er bare 16 år, men han kan gjøre ting som dette. Nå har revolusjonen kommet».

Sammenligner med Messi

Ifølge den spanske sportsavisen ASer det ventet at Ødegaard vil undertegne en seksårskontrakt med Real. Han skal presenteres i Madrid torsdag.

BBC skriver at Ødegaard er blitt sammenlignet med Barcelona-stjernen Lionel Messi for spillestilen sin. Tidligere har også den britiske rikskringkasteren omtalt 16-åringen som et vidunderbarn.

AFP skriver om «tenåringssensasjonen» Ødegaard.

Også de britiske storavisene Daily Mail og The Guardian er blant dem som skriver om nordmannens drømmeovergang. (©NTB)

Les også

  1. Privatfly hentet Martin Ødegaard på Rygge

  2. Høgmo: - Real Madrid er et meget spennende valg av Martin

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard