Fotball

TV 2-ekspert etter skandaleutvisning: - Dommeren burde vært byttet ut med en linjemann

TV 2s Ivar Hoff var ikke nådig i sin kritikk av dommer Martin Lundby etter at Haugesunds Christan Gytkjær ble feilaktig utvist i Bodø.  

 • Pernille Ingebrigtsen
Christian Gytkjær ble feilaktig utvist, men Haugesund holdt unna og vant.

— Skammelig! Det er dommerinspektør til stede der oppe. Han burde tatt ut dommeren i pausen og satt inn fjerdedommeren eller en linjemann til å ta over andreomgangen. Det går ikke an, og jeg regner med at vi ikke kommer til å se denne dommeren igjen – kanskje ikke i hele sesongen, sa Ivar Hoff direkte på TV 2.Den sterke reaksjonen kom etter at Haugesunds danske spiss Christan Gytkjær ble sendt av banen etter å ha fått to gule kort på fem minutter. Først ble det gult kort etter en takling av Brede Moe, før Glimts senegaleser Vieux Sané gikk i bakken da kort nummer to ble trukket frem.

Les også

Skandaleutvisning da Haugesund vant med ni mann

Gytkjær var imidlertid klart på ball i situasjon nummer to. Dansken gjorde ingenting ulovlig, og burde aldri fått det røde kortet.

Dempsey sendt på tribunen

Ivar Hoff mente dommeren burde vært byttet ut i pausen på grunn av sin dårlige innsats.

«Alle med litt fotballforståelse ville sett at det der ikke var rødt kort», var reaksjonen fra TV 2s studio, der de mente at dommeren hadde en utmerket posisjon, og at det ikke fantes noen unnskyldninger for å dømme feil.Den strenge avgjørelsen fikk Haugesunds assistenttrener Mark Dempsey til å reagere, og engelskmannen ble til slutt sendt på tribunen av dommer Lundby.

Haugesund ledet 1-0 over Bodø/Glimt da Gytkjær ble sendt i dusjen etter 45 minutter, etter at Joakim Våge Nilsen hadde sendt gjestene i ledelsen etter 26 minutters spill. Til tross for at bortelaget ble redusert til ti mann, økte de ledelsen til 2-0 ved Vegard Skjerve etter 54 minutter.

Målscoreren utvist

Samme Skjerve ble et kvarter senere vist det røde kortet – også han etter to gule. Dermed sto Haugesund igjen med ni mann på banen, men denne utvisningen så ut til å kunne forsvares.

Forsvare gjorde også Haugesund på utmerket vis. Lagets unge keeper Per Kristian Bråtveit skal ha en stor del av æren for at Bodø/Glimt bare scoret en gang da han vartet opp med flere mesterlige redninger.

Her er det Haugesunds Vegard Skjerve som blir vist det røde kortet.

I det 78. minutt ropte hjemmelaget på straffe, men dommeren holdt fløyten nede. 1-2-målet kom seks minutter før full tid. Denne gangen klarte ikke Bråtveit å hindre mål da Fitim Azemi stanget ballen i nettet.Men det ble med den ene scoringen for de gulkledde som virkelig sliter i bunnen av tabellen med kun ett fattig poeng.

— Man skal oppleve mye før man dør. Vi var ikke mange igjen på slutten, sa en glad Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More etter kampen.

.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5