Fotball

Nannskog frir til kungen etter cupfinalefiasko

Kun 2000 billetter solgt to dager før cupfinalen i Sverige.

TOMME SETER: Det blir mange tomme seter under søndagens cupfinale på Friends Arena i Sverige. Fotballekspert Daniel Nannskog (t.v) mener kung Carl Gustaf bør dele ut vinnerpokalen for å skape lignende cupstemning som i Norge.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Søndagens cupfinale mellom Elfsborg og Helsingborg blir neppe en publikumsfest.

Per nå er det nemlig kun solgt 2000 billetter til finalen skal spilles på mektige Friends Arena i Stockholm, med en kapasitet på 50.000 tilskuere.

— Vi er skuffet. Det vi kan håpe på er at det blir solgt en del billetter på kampdagen, sier eventansvarlig i Det svenske fotballforbundet, Jörgen Larsson, til SVT.

TOMME SETER: Slik blir det trolig også på søndagens cupfinale i Sverige.

— Utrolig tristSVTs fotballekspert Daniel Nannskog synes det er synd at cupen ikke er mer populær.

— Det er trist, det er utrolig trist, men cuptradisjonen står ikke så sterkt i Sverige. Og man trenger et Stockholm-lag i finalen for at publikum skal komme. I fjor var Djurgården i finalen og da kom det over 20.000 tilskuere - det er jo greit. Nå er det litt for langt å reise - og det er ikke den samme tradisjonen for å reise langt for å se kamp her, sier Nannskog til Aftenposten.

Den tidligere Stabæk-profilen mener Sverige må se til Norge og lære.

— Cupfinalen i Norge er helt fantastisk. Mitt ønske er at man kan få til noe i nærheten av Norge. Det hadde vært helt magisk. Man bør kanskje dele ut flere gratisbilletter, slik at man ser at det er en fest, sier Nannskog.

MEKTIG: Her er Norges landslag på trening på Friends Arena før privatlandskampen mot Sverige i fjor.

Oppfordrer kungen til å bidra39-åringen mener kong Carl Gustaf burde vært til stede på kampen for å dele ut pokalen til vinnerlaget.

— Hadde kongen delt ut prisen - som man gjør i Norge - kunne det gjort engasjementet rundt finalen større. Jeg hadde gjerne sett at kungen gjorde det, sier Nannskog.

Begge klubbene holder til sør i Sverige, og fra Helsingborg til Stockholm er det 55 mil. Ledelsen i begge klubbene har forsøkt å flytte kampen til arena nærmere de to byene Helsingborg og Borås. Det godtok ikke forbundet. De ønsker å skape en tradisjon der finalen spilles på nasjonalarenaen Friends Arena.

Nannskog tror ikke det er noen god idé å flytte finalen.

— Jeg tror ikke det er bra å endre, jeg vil ha det som å det er. Man har satt i gang tradisjonen med at man spiller finalen på Friends Arena. Så får man håpe at det blir mer populært etter hvert, sier SVT-eksperten.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball