Fotball

Albert (11) ble en av de første til å sikre seg Ødegaard-drakten

Etter gårsdagens debut, kan ivrige fans endelig kjøpe Real Madrid-trøyen med ”Ødegaard” og 41 på ryggen.

Albert Stensrød (11) viser stolt frem Ødegaard-drakten i Real Madrids offisielle supporterbutikk. Foto: Fredrik Saltbones

  • Fredrik Saltbones I Madrid

MADRID (Aftenposten): Du trodde kanskje det var mulig for lenge siden? Nei, da.

I Real Madrids offisielle supporterbutikk, som ligger rett ved Santiago Bernabeu, har man nemlig nektet å selge Ødegaard-drakten tidligere.

Senest i slutten av april, dagen etter at 16-åringen var en del av troppen som møtte Almería, fikk NRK kontant beskjed fra butikkpersonalet:

– Beklager, den kan vi ikke selge.

Grunnen var at drakten ikke var offisiell ennå.

Draktene til de aller største stjernene henger allerede på veggen. For å få Ødegaard-trøyen må du få spesialtrykk. Foto: Fredrik Saltbones

I salg etter debutenMen etter Martin Ødegaards førstelagsdebut for Real Madrid – mot Getafe i går – er det nå (endelig) mulig å skaffe seg en versjon av den smått historiske fotballdrakten.

En av de heldige, er Albert Stensrød. 11-åringen ble i dag en av de første til å kjøpe den hvite trøyen med 41 og Ødegaard.

– Han er ung og det var stort å være her da han debuterte i går. Dette er et minne for livet, forklarer Albert Stensrød på spørsmål om hvorfor han vil ha drakten.

Les også

Nå får Ødegaard reise verden rundt med stjernegalleriet

Han er ikke Real Madrid-supporter, men omtaler seg selv som Ødegaard-fan. Og 11-åringen spiller naturligvis også fotball, for Råde i Østfold, og drømmen er å bli proff – akkurat som Martin Ødegaard.

– Det var morsomt å se en norsk 16-åringen debutere for Real Madrid. Da vet man at det er mulig. Det var en veldig kul opplevelse, sier Albert.

– Folk er misunnelige på oss

Sammen med mamma og pappa, Ewa og Trond Michael Stensrød, så han Martin Ødegaard spille sin aller første A-lagskamp for Real Madrid fra tribuneplass i går.

FAR OG SØNN: Nei, det er ikke Hans Erik og Martin Ødegaard. Det er Trond Michael og Albert Stensrød som stolt viser frem sine nye flunkende nye Ødegaard-drakter. Foto: Privat

– Vi har fått masse SMS-er fra folk som var misunnelige på oss. Det var utrolig stort å være her. Det har nesten ikke gått opp for meg engang, sier pappa Trond Michael, som selvsagt også sikret seg en Ødegaard-drakt.

Les også

Spansk avis: Kun to spillere var bedre enn Ødegaard

Å si at supportersjappen i Madrid har blitt nedrent av ivrige Ødegaard-fans, er en løgn, men i 15-tiden søndag fikk Aftenposten opplyst at butikken hadde solgt et par-tre eksemplarer.

– Men det er flere i vår gjeng som skal kjøpe, så det blir minst solgt tre-fire til, skyter Trond Michael Stensrød inn.

PS! Det var riktignok ikke problemfritt å kjøpe drakten – butikkpersonalet måtte ty til kreative løsninger da de ikke fant bokstaven Ø. Løsningen ble klipp og lim.

  1. Les også

    Jonas Gahr Støre: - Ødegaard danker lett ut Grand Prix

  2. Les også

    Tjærnås: Gratulerer, Martin! Du viste at du duger.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Getafe CF