Fotball

Chelsea ett steg nærmere gullet

Tok seg greit av Leicester i hengekampen onsdag kveld.

NÆR MESTERSKAPET: Kaptein John Terry kan feire med Cesc Fàbregas og Didier Drogba for seier i hengekampen mot Leicester onsdag kveld.

LEICESTER CITY — CHELSEA 1-3

Med onsdagens 3-1-seier over Leicester er det nå kun syltynn teori som kan frata Chelsea seriegullet i Premier League.

Med fire runder igjen å spille har laget 13 poeng ned til de to nærmeste forfølgerne, Manchester City og Arsenal. Siden sistnevnte har ytterligere én kamp igjen å spille, kan ikke Chelsea krones som seriemestere i Premier League riktig ennå.

Det er liten tvil om hvor vinnertrofeet kommer til å havne. Mer tvil var det om hvor seieren skulle havne onsdag. Nedrykkstruede Leicester har fått nytt håp om å overleve etter fire strake seirer. Mot Chelsea tok de ledelsen på overtid i første omgang da Jamie Vardy serverte til Marc Albrighton, som omsatte sjansen i mål.

Sint i pausen

– Om jeg skulle fortalt på TV hva jeg sa til spillerne i pausen, så ville alt blitt bare pip, pip, pip, sa Chelsea-manager José Mourinho til BBC.

Ledelsen holdt seg ikke lenge. Chelseas aldrende reservespiss Didier Drogba nølte ikke da han fikk servert et godt innlegg fra Branislav Ivanovic etter 48 minutter.

Avgjørelsen kom da kaptein John Terry satte inn en retur etter et hjørnespark etter 79 minutter. Fire minutter senere trygget Ramires seieren med en flott scoring hvor han hamret ballen i krysset.

– Annen omgang var fantastisk. Måten vi spilte mot det trolig beste laget vi har møtt den siste tiden var herlig. Alle ventet at vi skulle snuble mot Manchester United og Arsenal i april. Isteden har vi brukt muligheten til å seile fra dem, sa Mourinho.

Verdige mestere

– Chelsea er verdige seriemestere. De beste lagene vinner alltid jevne og vanskelige kamper, noe de gjorde i dag. sa Leicester-manager Nigel Pearson ifølge BBC.

Dermed har Chelsea muligheten til å sikre seg seriegullet hjemme mot Crystal Palace i helgen. Leicester befinner seg fortsatt på trygg grunn, men med kun ett poeng til Sunderland på nedrykksplass.

– Vi fortjente ikke å tape den kampen her med 1-3. Men for å være ærlig så hadde Chelsea litt mer intensitet og kvalitet i spillet enn oss. At vi måtte bruke bytter på skadde spillere reduserte mulighetene våre, sa Pearson.

(©NTB)

Les også

  1. Tidligere Premier League-spiller dømt for kampfiksing

  2. Her knuses Liverpools sesong

  3. «Kjære, jeg har hatt noen på si»

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Leicester City FC