Fotball

Real Madrid tapte byderbyet med Ødegaard på tribunen

Martin Ødegaard og pappa Hans Erik var til stede på Vicente Calderon.

Raul Garcia satte inn Atleticos første scoring mot Real Madrid. På tribunen satt Martin Ødegaard. Foto: Ap/AFP

  • NTB

Martin Ødegaard og pappa Hans Erik hadde orkesterplass da Real Madrid gikk på et surt tap mot byrival Atletico i den spanske cupen. Begge lagene hvilte flere av sine beste spillere fra start og Real tapte 2-0 etter scoringer av Raul Garcia og Jose Maria Giminez. Atletico har dermed et strålende utgangspunkt før returoppgjøret.

Det var stor stemning på Vicente Calderon stadion da Atlético Madrid ønsket klubblegenden Fernando Torres velkommen tilbake i den rød— og hvitstripete drakten, og den ble ikke dårligere da hjemmelaget etter hvert scoret målene som gir et utmerket utgangspunkt før returkampen neste uke.

Real Madrids landslagsstopper Sergio Ramos laget straffespark da han i det 57. minutt rev ned Raul Garcia i feltet, og Atlético-spissen scoret selv fra 11-metersmerket.

Les også

Her ser Martin Ødegaard klubben som vil ha ham

Stoppermål

Gjestenes trener Carlo Ancelotti kastet innpå Cristiano Ronaldo, som hadde startet på benken i håp om et giftigere angrepsspill og en utligning, men i stedet var det hjemmelagets midtstopper José Giménez som doblet ledelsen i det 76. minutt. Han nådde høyest i en duell med Ramos og stanget inn et hjørnespark fra høyre.

To mål blir ikke enkelt å ta igjen for Real Madrid selv om returkampen spilles hjemme på Santiago Bernabéu.

Torres ble uten scoring i debuten. Han ble byttet ut med Koke like etter ledermålet, men det la ingen demper på stemningen.

To tap

Real Madrid hadde vunnet 22 kamper på rad i serie, cup, mesterliga og klubb-VM inntil helgens serietap mot Valencia, men nå står klubben plutselig med to tap på rad.

Martin Ødegaard og hans far Hans Erik fikk mye oppmerksomhet der de satt på tribunen og fulgte kampen. Det norske supertalentet er i Spanias hovedstad på besøk hos Real Madrid for annen gang, og ryktene går om at han er på vei til å signere for klubben.

På vei mot fjorårets cuptriumf vant for øvrig Real Madrid 3-0 hjemme og 2-0 borte mot Atlético.

Ødegaard skal trene med stjernene

Nordmannen forlot stadion uten å si et ord til pressen.

Ødegaard har vært på besøk i Real Madrid siden tirsdag og skal torsdag trolig være med på med A-lagets lukkede trening.

Mandag kveld dro Martin Ødegaard og faren til den spanske hovedstaden i en privatjet fra Rygge. Også fotballagent Tore Pedersen var med på turen til Spania.

Ryktene begynte å florere om at 16-åringen var på vei til å skrive under for Real Madrid, men turen skal ha vært planlagt en stund.

Familien Ødegaard har tidligere sagt at han vil ta klubbvalget i løpet av januar. En rekke storklubber i Europa er ute etter drammenserens underskrift. (©NTB)

Les også

  1. «Martin får formidabel konkurrense om plassen på laget»

  2. Tjærnås: - Et tøft, men også risikabelt valg

  3. Eks Spania-proff om Ødegaard: - Dette må bli superbra

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard