Fotball

Dortmund-stjernene «stjal» Odds baller - måtte etterlyse på Twitter

Kun kveldens matchball var igjen på Skagerak Arena etter at det tyske storlaget hadde forsynt seg.

BALLKRISE: Odd måtte legge ut denne Twitter-meldingen i dag hvor de ba tyskerne levere tilbake de 20 ballene de hadde tatt med seg på trening.
  • Kjetil Flygind

Odd tar i mot Borussia Dortmund til den første av i alt to kvalikkamper til Europa League på Skagerak Arena i Skien i kveld.

Men da telemarkingene kom på jobb i formiddag var det tomt for baller. Kun kveldens ene matchball var igjen. Resten var søkk vekk.

— Bare en misforståelse

De hadde nemlig tyskerne tatt med seg på sin formiddagsøkt. Dermed måtte Odd ty til Twitter for å få kontakt med tyskerne.

Odd-kaptein Steffen Hagen med en Warrior-ball som nå byttes ut med New Balance til kveldens kamp mot Dortmund.

— Jeg hadde ikke fått det med meg, jeg. Men jeg så twittermeldingen, sier Odd-dirktør Einar Håndlykken og humrer.- Det er nok bare en misforståelse, legger han til.

Helt nye baller

Dag-Eilev Fagermos menn har fått nye fotballer fra sin utstyrsleverandør Warrior, og New Balance-ballene blir tatt i bruk i kamp for første gang i kveldens oppgjør. Om det var derfor Dortmund hadde lagt beslag på de er det ingen i Odd som vet.

— Jeg tror de har med seg egne baller også. Men de har nok bare tatt med seg våre baller på sin treningsøkt i dag. Og jeg er helt sikker på at de blir levert tilbake i tide, sier Håndlykken.

Bortsett fra ballene, er det kontroll på resten før kampen. Det er ventet full stue, som betyr 12.300 tilskuere.

Tjener 4 mill. på kampen

— Vi gleder oss. Vi har hatt utsolgt arena to ganger tidligere: mot Sarpsborg i semifinalen i cupen i fjor, og mot Rosenborg i serien i fjor høst. Det betyr fantastisk stemning og store opplevelser for alle som er glade i Odd. Og ikke minst et veldig bra økonomisk bidrag, sier Odd-direktøren til Aftenposten.

- Hva betyr en full stadion i kroner og øre?

— Cirka fire millioner kroner.

Dørene på Skagerak Arena åpner to timer før kampstart.

— Vi har solgt alt som er av billetter til vanlig publikum, og vi er klare. Det er et av Europas og verdens beste lag som kommer og skal spille en betydningsfull kamp. Dette blir stort for oss, sier Håndlykken.

Kampstart på Skagerak Arena er klokken 20.30.

Les også

  1. «Det sies at Dortmund er fra en annen planet. Jeg tror de som sier det tar feil».

  2. Bratseth har ingen tro på Fagermo-sensasjon

Les mer om

  1. Europa League
  2. Odds BK