- Jeg skjønner ikke at ledelsen i Start tror at et nytt regime skal klare å snu dette

Odd Berg kaller Start-ledelsen for uprofesjonell.

  • Helge Skuseth
MÅTTE GÅ: Mons Ivar Mjelde (til venstre) og hans assistent Odd Berg (i midten) er ferdige i Start. Keepertrener Erik Ruthford Pedersen til høyre.

Sist onsdag ledet moldenseren Odd Berg Starts A-lagstrening. Så dro han hjem til Molde på en mini-ferie. Mandag fikk han pr. telefon beskjed om at han og hovedtrener Mons Ivar Mjelde hadde fått sparken.— Jeg skulle egentlig ikke reise til Kristiansand før tirsdag, men så fikk jeg telefon om det som var i ferd med å skje. Og jeg dro tilbake for å få tatt et ordentlig adjø med spillerne og de i ledelsen jeg har fått et nært og godt forhold til, forteller Starts tidligere assistenttrener Odd Berg til smp.no.

— Det siste jeg fikk høre fra Start-ledelsen før jeg dro hjem til Molde onsdag var at både jeg og Mons Ivar hadde full tillit. Men noen få dager senere hadde vi tydeligvis ikke tillit likevel. Dette er knalltøft for oss, sier «Oddemann» Berg.

— Berg er en legende i Molde-fotballen, både som aktiv storscorer på 70-tallet og senere som trener i flere tiår. Foran årets sesong ble han hentet til Start som Mjeldes nestkommanderende.

Les også

Odd Berg ville fortsette i Start

— Sentimental

— Du vet, jeg er blitt så gammel nå at jeg tåler ikke slike avskjeder som den jeg hadde med spillerne i dag. Jeg har fått et personlig forhold til denne gjengen, og jeg ble helt sentimental da vi skulle si farvel, forteller 63-åringen.

— Jeg skjønner ikke at ledelsen i Start tror at et nytt trenerregime skal klare å snu dette. Siden sesongslutt i fjor har vi mistet 14 mann, og har hentet inn sju fra lavere divisjoner. Da er det ikke lett, sier han.

Les også

Mjelde ferdig i Start: - Nå synes jeg nok var nok

Uprofesjonell

— Jeg vil kalle ledelsens avgjørelse for helt uprofesjonell. Det er for få garvede fotballfolk i Starts ledelse, og da ender det ofte slik, sier en trist Odd Berg.

— Jeg kunne ha fortsatt som assistent under den nye treneren Bård Borgersen, men det var helt uaktuelt for meg. Det var Mons Ivar Mjelde som ønsket meg til Start, og vi var sammen om dette.

- Hva nå?

— Nå blir det tre-fire måneders ferie på meg, og så skal jeg tilbake til Molde-akademiet fra januar av. Vi er blitt enige om lønnskompensasjon med Start, så nå er dette kapittelet over i mitt fotball-liv, fastslår Berg.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk