Fotball

RBK-debutanten imponerte: - En spiller vi får nytte av i mange år

Magnus Stamnestrø er glad for å endelig ha kommet skikkelig i gang.

IMPONERTE: Magnus Stamnestrø var god i sin første kamp for Rosenborg etter overgangen fra Kristiansund.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

SANDEFJORD (Adressa.no): Med en småskadet Ole Selnæs på benken, fikk Magnus Stamnestrø sin første kamp for Rosenborg etter overgangen fra Kristiansund. 23-åringen gjorde det bra i ankerrollen på midtbanen og strødde flere gode pasninger, i tillegg til å bryte opp Sandefjordsangrepsspill.

— Magnus gjorde det veldig bra.Jeg bestemte meg i natt for at Ole skulle stå over og at Magnus skulle få sjansen.Han viste at han harkvaliteter nok til å komme inn og gjøre en jobb fra dag én, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Debutanten ble belønnetmeden femmer på Adresseavisens spillerbørsog hansynes selv at han klarte åholdenerveneunder kontroll.

— Det var godt å komme skikkelig i gang, og spesieltå få en seier i debuten. Jeg føler jeg kom brukbart ut av det, sier Stamnestrø.

Fikk råd om å være seg selv

Både før kampen og underveis i første omgang var Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun flere ganger borte hos midtbanespilleren og sa noen velvalgte ord i øret han.

-Det gikk mestpå at jeg skulle gjøre som jeghar gjort på trening ogdet de vet at jeg kan.Desa at jeg skulle stole på meg selv og kjøre på, sier han.

Stamnestrø var med i oppbygningen til 2-0-målet da han slo en god gjennombruddspasning til Tobias Mikkelsen, som deretter la inn til Alexander Søderlund som smadret ballen opp i nettaket. Det var kunen av flere gangernykommerenslo pasningeneinn bakSandefjords vingbacker.

-Det er ingen hemmelighet at Pål erveldig godén motén og da er detbare å tre opp han og Tobias.Pål har maset om å få dem lenge, såda måtte jeg nesten bare sentre til ham, sier han og ler.

Skryt fra Helland

Pål André Helland ble imponert over det han fikk se av kompiseni hans første kamp.

— Jeg synes han var veldig god i første omgang. Da strødde han pasningene rundt og brøt opp Sandefjords angrep. Han lå veldig bra og styrte spillet. Det ble selvfølgelig litt tøffere i andre omgang, men det er sterkt av ham å ta steget fra å spille i 1. divisjon med Kristiansund til å gå inn på Norges beste lag. Han viser at han er en god spiller - det gror godt i Hemne, vet du, sier sambygdingen smilende og fortsetter:

— Magnus er en spiller vi vil få godt nytte av ut sesongen og mange år fremover.

Fikk høyre skuldre

Det var ikke bare Stamnestrø som fikk det tøft i andre omgang. RBK var totalt overlegne og hadde enveiskjøring deførste45 minuttene, menSandefjord var langt bedre etter hvilen og var på høyde og vel så det med serielederne.Pål A. Kirkevoldsørget for ny spenning med sin scoring etter62. minutter, før Rosenborg fikkbedre kontroll og styrte inn til sier.

— Sandefjord måtte fremover i banen for å skape noe og da ble vi i undertall på midten. Vi fikk litt høye skuldre og turte ikke å spille som i første omgang, sier Stamnestrø.

- Hvorfor turte dere ikke det?

-Jeg vet egentlig ikkehvorfor. Det blir automatisk litt høye skuldre når de kommer ut i hundre. Det roet seg litt etter hvert etter scoringen deresog da hadde vi brukbar kontroll.

Les også

 1. Helland: - Slike «trusekamper» er deiligst å vinne

 2. Kåre etter dramaet: - Ble tettere enn jeg ønsket

 3. Drømmestart reddet Rosenborg mot bunnlaget

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Magnus Stamnestrø
 3. Sandefjord Fotball
 4. Rosenborg BK