Fotball

Arsenal i krise slo AC Milan: – Et knallsterkt resultat

Sesongen lever fortsatt for Wengers menn.

Arsenal-spillerne jubler for scoring under 2-0-seieren over Milan i europaligaen.

AC Milan - Arsenal 0–2:

Det har lenge hersket krisestemning i Arsenal. London-klubben er hektet av i kampen om å greie topp fire i Premier League, og håpet om en titteltriumf i en av de engelske cupene er ute.

Europaligaen står igjen som Arsenals livbøye.

Basert på torsdagens oppvisning i Milano er det en mulighet «The Gunners» ikke vil skusle bort. Etter fire strake tap og mye slakt viste Arsenal at det fortsatt bor mye kvalitet i laget. Henrikh Mkhitaryan ordnet 1–0 etter et kvarter, mens Aaron Ramsey doblet like før pausesignalet lød på San Siro.

– Dette er et knallsterkt resultat for et lag som har tatt så lite poeng borte i ligaen, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker til TV 2.

Før turen til Italia hadde Arsenal tapt hele åtte av 14 kamper siden årsskiftet. Milan var på sin side ubeseiret i sine 13 siste kamper og hadde kun sluppet inn tre mål i 2018. Arsenal-fansen fryktet det verste, men ble i stedet servert en positiv overraskelse.

Les også

Berisha scoret to da Salzburg senket Dortmund på bortebane

Mot spillets gang

Riktignok ble Wengers lag herjet med i åpningen. Som så ofte før så Arsenal rufsete ut defensivt, og etter bare tre minutter var Giacomo Bonaventura svært nær å styre inn 1–0 for Milan etter en corner.

Patrick Cutrone fikk også sjansen alene med David Ospina i Arsenal-buret, men spissen traff nettveggen fra skrått hold. Milan fikk muligheten etter at Calum Chambers slo en fæl feilpasning. Like etter var også Hakan Çalhanoglu farlig frampå.

Men mot spillets gang fikk nyinnkjøpte Mkhitaryan nettsus. Armeneren ble spilt fint gjennom av Mesut Özil, og med høyrefoten skjøt han ballen i mål via Milan-kaptein Leonardo Bonucci.

Scoringen ga Arsenal-spillerne løftet de trengte etter et trasig åpningskvarter. Utover i første omgang begynte Milan å spille upresist og ga bort overraskende mange kontringer. Det luktet mer 2–0 enn 1–1 i minuttene før pause, og etter flere store sjanser på rappen klarte Arsenal til slutt å doble ledelsen.

Les også

Arsenal-fansens reaksjon etter sjokktapet fikk TV2-profilen til å se rødt: – Det er smålig

Genialt

Özil slo en genial pasning gjennom Milans høyre forsvarslinje, og alene med vertenes unge keeper Gianluigi Donnarumma gjorde Ramsey en herlig tofotsfinte og trillet ballen i nettet.

Et par minutter tidligere hadde Mkhitaryan dunket kula i tverrliggeren. Til slutt var det ikke noe å si på at Arsenal gikk til pause med 2–0.

Les også

Presset på Wenger øker etter nytt tap: Arsenals marerittuke komplett

Rett etter sidebytte kunne Arsenal gjort sin tredje nettkjenning for kvelden. Donnarumma måtte kaste seg inn i en duell med Danny Welbeck etter at Franck Kessié gjorde et horribelt forsøk på å spille tilbake til egen keeper. Ballen spratt til slutt utenfor mål.

Milan klarte å holde et visst trykk på de engelske gjestene, men for en gangs skyld klarte Arsenal å holde nullen. Dermed har Wenger og co. et perfekt utgangspunkt før returkampen i åttedelsfinalen.

Vinneren av europaligaen vil være sikret spill i mesterligaen neste sesong. Det er der håpet til Arsenal ligger.

Les mer om

  1. Arsenal FC
  2. Europa League