Viktig poeng for Kaiserslautern

Ruben Yttergård Jenssens klubb lå under, men utlignet på overtid.

Ruben Yttergård Jenssen og Kaiserslautern var på vei mot et uheldig hjemmetap, men Marcel Gaus utlignet på overtid og ordnet 1-1 i toppkampen mot Fortuna Düsseldorf lørdag.

Fortuna Düsseldorf på 2.-plass er dermed fortsatt bare poenget foran Kaiserslautern på 4.-plass i 2. Bundesliga. En stund så Kaiserslautern ut til å bli hektet av med fire poeng i kampen om direkte opprykk.

Jenssen har slitt med spilletid tidligere i høst, men har fått tillit i de siste kampene. Lørdag spilte han igjen hele kampen på sentral midtbane i hjemmelagets 4-2-3-1-formasjon.

Han holdt på å hjelpe hjemmelaget til en pangstart da han etter få sekunder spilte Gaus alene med keeper, men målvakt Lars Unnerstall vant den duellen.

Kaiserslautern fortsatte å dominere, men slet med å få uttelling. I stedet scoret innbytter Joel Pohjanpalo for gjestene i det 77. minutt.

Det så ut til å bli vinnermålet inntil Gaus i kampens annet tilleggsminutt satte inn utligningsmålet, til glede for de fleste av 36.282 tilskuere.

Serieleder Ingolstadt (22 poeng) kan søndag skaffe seg fem poengs luke på tabelltopp om det blir seier over Heidenheim. Fortuna Düsseldorf (20), Leipzig (19) og Kaiserslautern (19) har allerede spilt sine kamper i 11. serierunde. (©NTB)