Stokkelien: - Vi kommer til å gi alt vi har, og spille med hjertet utpå drakta

Mads Stokkelien er mer enn klar til krigen mot Jerv.

Mads Stokkelien og Start gjorde de siste forberedelsene til kampen fredag.

— Jeg gleder meg. Det blir gøy å spille en viktig kamp som teller. Vi ser alle frem til den oppgaven vi har i vente, sier spissen.

Direkte kl. 12: Kvalik til Tippeligaen: Jerv-Start

Lørdag møtes Jerv og Start på Levemyr i den første av to kvalifiseringskamper. Bortelaget fra Kristiansand har fått 200 billetter, til det som blir en fullsatt arena i Grimstad.

- Hva har du å si til Start-supporterne før kampen?

— Vi kommer til å gi alt, og spille med hjertet utpå drakta, og vise at vi virkelig vil og kan dette. Vi ønsker å vise oss fra en bedre side enn vi har gjort i høst, og vise at vi også kan spille fotball, selv om det kan bli en utfordring med baneforholdene, sier Stokkelien.

Les også

29 år og milliardær: Han er sensasjonslaget Jervs søkkrike bakmann

Start-spillerne er forberedt på en dårlig gressmatte lørdag.

— Det vil selvfølgelig prege kampbildet, men da er det viktig å ha den innsatsen, trykket og duellkraften i bunnen, og så får vi heller prøve å ta det etter det, sier Stokkelien.

- I veldig god form

Lørdag får 25-åringen brynt seg på Jervs solide stopperduo Glenn Andersen og Nils Petter Andersen. De skal ha en del av æren for at Grimstad-laget kun slapp inn 28 mål i serien på 30 kamper denne sesongen.

— De er dønnsolide. Det blir mange tøffe dueller, og jeg vet hva som venter meg. Jeg har spilt mye mot Glenn tidligere, både på trening og i kamp, sier Stokkelien.

Les også

Følg «Slaget om Sørlandet» her

— Hvordan skal du vinne den krigen?

— Det handler om å trykke til, og gi 100 prosent. Det er ikke noe annet som hjelper. I tillegg må jeg være bevegelig, og jeg vet at hvis jeg er det, og klarer å være smart, så kan jeg utnytte noen av deres svakheter, sier Stokkelien, som har sett frisk ut de siste kampene.

Mot Stabæk kom også han første mål for Start etter returen fra USA og New York Cosmos.

— Jeg føler meg i veldig god form, og det var bra timing inn mot disse to kampene. Jeg ser gode muligheter for en scoring, og bra spill, sier Stokkelien.

Mens Jerv var opptatt med en tøff kamp borte mot Kristiansund forrige helg, har Start-spillerne brukt tiden godt på trening.

— Det har vært en lang sesong, så vi har vært flinke og fornuftige, og prøvde å samle energi. Vi har hatt korte og intensive økter, med mye trykk. Vi føler vi har fått opp intensiteten i treningsarbeidet de siste ukene, og samtidig klart å samle energi, noe som er viktig før disse to kampene, sier Stokkelien.

- Kommer til å ofte alt

Start-trener Bård Borgersen lover at hans mannskap er klar for duellen mot Jerv.

— Vi er veldig klare. Det er humør, kvalitet og trykk. Vi har hatt en strålende uke, og en strålende oppladning, sier han.

- Hva forventer du lørdag?

— Jeg forventer et brak, og to lag som går til verket og legger utrolig mye innsats og energi i potten. Og så håper jeg vi kan plusse på med mest mulig finspill i tillegg. Jeg er litt usikker på forholdene selvfølgelig, og hvor mye de hjelper oss på det. Jeg tror det blir en severdig opplevelse for folk, sier Borgersen.

- Hva kan du love de som bryr seg om Start?

— De skal i hvert fall se at vi kommer til å ofre alt for å være vinner etter to kamper, sier Borgersen.

Han må klare seg uten Jørgen Hammer mot Jerv, i hvert fall lørdag. Midtstopperen trener fortsatt alternativt etter å ha tråkket over mot Molde.

Trolig kommer Gudmundur Kristjansson inn på laget. Han skyves ut på høyrebacken, mens Alex De John går inn i midtforsvaret sammen med Michael Christensen.

Sannsynlig Start-lag (4-4-1-1): Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen – Andreas Hollingen – Mads Stokkelien.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk