Fotball

Etter elleve strake uten seier kom Skullerud inn og brøt rekken

Tor Ole Skullerud klarte å bryte den leie Strømsgodset-trenden. Eirik Ulland Andersen skrudde inn et lekent hjørnespark i siste minutt i 1-0-seieren mot Sogndal.

Tor Ole Skullerud seiret i første forsøk som Godset-trener.

SIF hadde spilt 11 seriekamper uten seier. Ikke siden 1-0 seieren mot Tromsø 17. juli hadde drammenserne vunnet i ligaen.

Strømsgodset var friskere enn på lenge, ifølge TV 2-ekspert Egil Olsen i starten, men utover i 2. omgang tok Sogndal mer og mer over. To ganger hadde Sogndal avslutninger i stolpeverket bak Espen Bugge Pettersen, men gjestene slapp med skrekken.

Les også

Her er den nye Godset-treneren

I stedet kunne Andersen sørge for tre etterlengtede poeng da han skrudde en corner forbi en svak Mathias Dyngeland i SIL-målet.

Skullerud ble presentert som SIF-trener tidligere i uken etter at Bjørn Petter Ingebretsen måtte gi seg av helsemessige årsaker.

Tredje borteseier

Den tidligere Vålerenga— og Molde-treneren har mye å jobbe med i Godset i vinter, men kan få et løft dersom han leder SIF til cupfinale. Kongsvinger kommer til Marienlyst til semifinale torsdag.

0-5-6 var Strømsgodset fasit før den sjeldne oppturen i Sogndal søndag kveld. På bortebane er bare 3 av 14 kamper vunnet denne sesongen. Det holder ikke for et lag som har ambisjoner om medalje.

Eirik Ulland Andersen ble matchvinner for Strømsgodset.

Skullerud, som ledet SIF i jeans, var meget høylytt og tydelig på sidelinjen, men måtte innse at seieren var av det heldige slaget.

Gjestene følte seg snytt for straffe da Kristoffer Tokstad ble felt av SIL-keeper Mathias Dyngeland etter 20 minutter.

To i stolpeverket

Etter pause handlet det meste om Sogndal, selv om de fleste avslutningene ikke traff mål.

To ganger var riktignok SIF svært heldige som slapp unna. Jukka Raitala banket til i tverrligger fra 30 meter etter at timen var spilt på Fosshaugane. Elleve minutter før slutt skjøt Gilbert Koomson et frispark i stolpen.

Les også

Skullerud om at han fikk sparken i Molde: - En helt håpløs beslutning

Strømsgodset spiller hjemme mot Rosenborg i siste hjemmekamp til helgen. Det kan fort bli en test på årets cupfinale. SIF møter Kongsvinger i semifinale torsdag, RBK spiller mot Glimt dagen før. Godset avslutter sesongen i Haugesund.

Sogndal runder av sesongen med bortekamp mot medaljejagende Odd og hjemmemøte med formsterke Aalesund.

Les også

  1. Dempsey vraket Aalesund - nå har han fått ny toppjobb

  2. Hoseth om gamleklubben: - MFK tar medalje

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien