Fotball

Milliardær vurderer å stoppe pengestøtten til VIF

Tor Olav Trøim går inn med ytterligere 5 millioner kroner i Vålerenga, men det kan være siste gang investoren hjelper Oslo-laget, melder NRK.

Milliardær Tor Olav Trøim sammen med kona Celina Midelfart (t.v). Her feirer Vålerengas spillere en scoring av Vidar Örn Kjartansson. NTB scanpix

 • NTB

Trøim skal være lei av å dekke fotballklubbens økonomiske tap. Samarbeidet kan være over ved årsskiftet.

Vålerengas supportere har samlet inn 2,5 millioner kroner i en redningsaksjon. Trøim lovet å doble det, men går lenger enn det og gir VIF 5 millioner kroner, ifølgeNRK.

Da det ble kjent at Vålerenga nok en gang var i alvorlig pengekrise i mai, uttrykte Trøim overfor Aftenposten at det var noe han var tydelig frustrert over.

Kjetil Rekdals Vålerenga gjør det godt på fotballbanen, men sliter med økonomien. NTB scanpix

— Det er trist. Det er et kombinert resultat av dårlig arbeid og en generell sviktende fotballøkonomi. Jeg tar som hovedaksjonær selvfølgelig mitt ansvar for de dårlige tallene. Jeg vil dog gi kreditt til Kjetil og det sportslige apparatet som har skjønt alvoret. De skriker aldri etter mer penger og har gjort betydelige reduksjoner i spillerlønningene, skrev Trøim i en e-post.Først og fremst var han frustrert over andres manglende vilje til å investere i Oslo-klubben.

- Tror vi skal klare dette

— Jeg må innrømme jeg er litt skuffet over andres villighet til å være med på et spleiselag, sa han og ga også et stikk til Vålerenga-fansen:

— Hvis det bare er en fyr som sitter i London, som er uønsket av Klanen og som ønsker å bidra, har dette kanskje ikke livets rett.

På et supportermøte lørdag ble det kjent at Vålerenga mangler 10 millioner kroner på driftssiden. I tillegg skylder VIF Stabæk hele 6,2 millioner kroner etter opsjonen på av Herman Stengel.

— Vi tror vi skal klare dette også, men alvoret er stort. Vi snakker med Trøim om muligheten for å fortsette samarbeidet og vi snakker med andre investorer. Vi snakker med alle som vil og er aktuelle, sier styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen.

Daglig leder, Stig-Ove Sandnes, håper supporterne ikke har gitt opp. - Det ville vært utrolig synd hvis vi stoppet opp nå, vi må jobbe beinhardt fremover og tenke langsiktig. Vi ha beholden troen på at dette kan gå, og vi håper dere vil støtte oss videre, sa Sandnes på lørdagens møte med supporterne. (©NTB)

Les mer om

 1. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  VIF-leder: - Helt avgjørende for oss med ny Trøim-avtale

 2. FOTBALL

  VIF nærmer seg ny Trøim-avtale

 3. FOTBALL

  Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

 4. FOTBALL

  Vålerenga bekrefter ny avtale med viktig investor

 5. FOTBALL

  Vålerengas rike onkel: – Hvis Rekdal går, går jeg

 6. FOTBALL

  Vålerenga kutter budsjettet med nesten 50 millioner