Fotball

Jo høyaktuell for TUIL-retur i sommer

TUIL forsøker å hente Jo Nymo Matland (30) i sommer, og håper han kan bli i klubben i mange år.

JUBEL: Jo Nymo Matland (til høyre), jubler sammen med Erlend Stenberg for en 2-1-scoring for TUIL hjemme mot Alta i 2009. Nå er Matland aktuell for retur til gamleklubben.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Den 30 år gamle kontraktløse venstrebacken, som spilte i TUIL i fem sesonger (lån fra TIL i 2005 og 2007, og permanent fra 2008-2010), kan komme til å kle seg i blått og rødt igjen allerede fra sommeren av.

– Jeg har pratet litt med Jo. Han er interessant for oss både på kort og lang sikt. Han har en utrolig erfaring i inn- og utland, og vi har veldig lyst til å få han hjem igjen, om du kan kalle det dét, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

– Jeg har pratet en del med TUIL, men det ser litt vanskelig ut. Det handler om å få i stand en helhetlig pakke. TUIL appellerer til meg på mange måter, men vi må se om det lar seg gjøre rent praktisk. Jeg er ikke 20 år lenger, så jeg trenger litt mer forutsigbarhet. Det går mest på hva man skal gjøre på siden. Man blir ikke rik av å spille på TUIL, men det er absolutt interessant, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

Les også

Jo Nymo Matland på TIL-trening - ønsker retur til norsk fotball

Langsiktig perspektiv

Matland fikk to A-lagskamper for TIL før han dro til TUIL på permanent basis. Etter én sesong i Sarpsborg 08 som da spilte i eliteserien (2011), dro han videre til Aalesund, der han blant annet vant cupfinalen i sin første sesong og spilte 119 kamper til og med 2015-sesongen.

TRENING: Jo Nymo Matland på TIL-trening tidligere denne måneden.

Etter halvannet år i belgisk fotball, der han etter hvert ble lånt ut fra Royal Antwerp til Sporting Hasselt, har 30-åringen vært kontraktløs.
Han har blant annet trent med TIL, og trener nå med gamleklubben Aalesund.

– Når det gjelder Jo, ser vi også et lengre perspektiv, der han kan bidra videre i klubben på andre måter slik som andre tidligere spillere som Ole Talberg, Eirik Yndestad, Tom Erik Richardsen, Eirik Sørensen og Morten Bredal-Thorsen, forteller Helstrup.

– Men så spørs det om vi får det til nå, eller senere. Det er mye som må klaffe for begge parter. Det er en totalpakke, så spørs det om vi får det til nå, etter sesongen eller om vi får det til i det hele tatt. Jo har i hvert fall en veldig høy standing i TUIL, legger han til.

Kommer han tilbake blir det ikke på proffkontrakt.

– Vi har lønnstak i TUIL, så spillere som kommer inn, kommer på samme premisser som de andre, så det er mye som skal klaffe, sier TUIL-treneren.

Matland var aktuell for en retur til moderklubben TIL før sesongen på en kortsiktig avtale, og trente også med TIL tidligere denne måneden.

Les også

Her er TUILs karakterbok etter halvspilt sesong: Hans vanvittige langskudd mot Strømmen er et av høydepunktene så langt

Får beholde Nilsen

Enn så lenge får de i hvert fall beholde Lasse Nilsen, som forlenger lånet fra TIL i hvert fall i én kamp til.

– Avtalen med TIL er ikke ferdigstilt, men han spiller i hvert fall til helgen mot Arendal, så er vi også i en fin dialog med TIL om han skal spille kamp to (borte mot Ranheim 30. juli). Utfordringen der er at TIL starter opp sine treninger 27. juli, så vi får se hva det blir til, men han spiller i hvert fall i helgen.

Noe Helstrup er veldig fornøyd med.

– Jeg synes Lasse har vært god, så det er åpenbart bra for oss, sier Helstrup.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Jo Nymo Matland
 2. Eliteserien
 3. Tromsdalen Fotball
 4. Tromsø IL
 5. Aalesunds FK