- Solskjær-avtale er et PR-kupp for Molde

<p>Fotballkonsulent Tor-Kristian Karlsen tror Molde har gjort et scoop når de henter hjem Ole Gunnar Solskjær.</p>

Ole Gunnar Solskjaer of Manchester United waves goodbye to the fans after his testimonial game

Statistikksenter Premier League:

Karlsen, som er bosatt i London, har fortid som speidersjef i Bundesliga-klubben Hannover. I tillegg har han jobbet som talentspeider i Bayer Leverkusen, Watford og Grasshopper-Club Zürich, og vært sportsdirektør i Fredrikstad FK.

Når Molde i morgen etter alt å dømme offentliggjør at Ole Gunnar Solskjær tar over som trener fra 1. januar, mener Karlsen de har gjort et scoop av dimensjoner.

— Det er en unik situasjon. Hans inntreden i norsk fotball igjen vil ha en enormt positiv effekt. Han er en av landets største idrettshelter noensinne, og det vil være et løft og et PR-kupp for Molde , sier fotballkonsulenten til Rbnett.

(Artikkelen fortsetter)

Tor-Kristian Karlsen har stor tro på Ole Gunnar Solskjær som Molde-sjef. (Foto: Scanpix)

Attraktiv klubb

Med Manchester United-legenden på laget, tror Tor-Kristian Karlsen at Molde blir en langt mer attraktiv klubb å spille for.

— Det at man får inn et slikt navn, det er et tegn på ambisjoner. Molde kommer helt sikkert til å bli en mer attraktiv klubb å spille for. Han hadde nok ikke takket ja til trenerjobben dersom han ikke hadde fått garantier for at klubben skal satse i årene som kommer , sier han.

I mandagens utgave av Dagbladet, ble det hevdet Ole Gunnar Solskjær og Molde er interessert i å forsterke stallen med en rekke spillere foran neste sesong. Navn som Tore Reginiussen (Lecce), Bjørn Helge Riise (Fulham) og Tarik Elyounoussi (Heerenveen) ble nevnt.

- Ikke gode nok

Overfor Rbnett understreker Karlsen at han ikke tror de nevnte spillerne vil forsterke Molde nevneverdig.

- Av de tre spillerne du nevner, er det bare Tarik som skaper noen reaksjon i blodsirkulasjonen min. Jeg synes verken Riise eller Reginiussen har gjort så mye ut av seg - verken på landslaget eller i utlandet. Jeg kan på ingen måte se for meg at disse spillerne skal vende tilbake til Norge og føre Molde til toppen, og jeg tror ikke de vil rettferdiggjøre den lønna de eventuelt vil kreve , sier han.

Karlsen understreker at han ikke kjenner Ole Gunnar Solskjær personlig - kun som observatør gjennom media. Han tror, uansett hvor dyktig Solskjær er som trener, at han starter med masse "goodwill" på kontoen.

Høy status

— Det handler ikke bare om fag og kompetanse, men også om det spillerne tror du representerer og er i stand til å utrette. Solskjær har en status og en posisjon i fotballen som gjør at han kan få med spillerne på sine tanker, bare i kraft av hvem han er, skryter han.

Det er ikke bare Tor-Kristian Karlsen som tror Ole Gunnar Solskjær har forutsetningene for å lykkes som trener i Molde. Manchester Evening News-reporter Stuart Mathieson tror også at nordmøringen vil få suksess når han returnerer til Norge.

— Ole Gunnar nyter stor respekt hos spillerne og kommuniserer veldig bra med dem. De lytter til det han sier, og han har en evne til å nå frem til dem, uttalte Mathieson.

Web-tv: Drillo om Solskjær:

svp://95757?view=ap

Drillo ønsker Solskjær velkommen som eliteserietrener

VIDEO Skråblikk på 2010-sesongen:

Reportertabber, griseprat og sinna svensker

svp://96092?view=ap

Reportertabber, griseprat og sinna svenske Totalt useriøs oppsummering