Fotball

Ondrasek: - Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd

Zdenek Ondrasek (26) er inne i sin verste måltørke for TIL. Nå er plassen på laget truet.

SLITER FORAN MÅL: Zdenek Ondrasek er ikke fornøyd med formen for tiden.
 • Lars Eidissen

Den tsjekkiske spissen åpnet årets sesong forrykende, med 7 mål og 4 målgivende pasninger på de første 14 kampene.

Men etter scoringen mot Haugesund tilbake i juni har det vært bom stopp: 8 kamper uten verken scoring eller målgivende bidrag.

— Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med det. Livet mitt handler om å score mål og jeg gjør det ikke nå, sier Ondrasek og varsler:

— Jeg skal prøve å score mål igjen, men det viktigste er at vi scorer ikke mål som et lag. Jeg har lyst til å jobbe hardt for å legge til rette for at andre skal score også.

Benkes?

På lørdag spiller "Gutan" borte mot Stabæk i en på papiret tøff kamp. Det knytter seg et spørsmål til om trener Bård Flovik vil la tsjekkeren, som også må sone karantene ved neste gule kort, starte på benken og i stedet satse på unggutten Runar Espejord.

— Det er et spørsmål for treneren. Jeg vet at jeg mangler ett gult kort og at det kommer en viktig kamp mot Aalesund. Men Stabæk-kampen er også viktig, men jeg tror ikke Aalesund-kampen er viktigere enn den, mener Ondrasek selv.

Bård Flovik skjuler ikke at tsjekkerens startrolle er mer truet enn tidligere.

— Han har spilt mye for oss og vil fremdeles bli sentral. Men konkurransen er tettere nå, og slik er det bare. Runar har meldt seg på og vi har andre spillere som kan bekle spissrollen. Vi må se hva som er det beste for laget, sier Flovik og fortsetter:

— Vi har skapt mer enn motstanderlaget de siste tre kampene, og da er det effektiviteten og ferdighetene i boks det går på. Hvis ikke Zdenek klarer å levere der så må vi se, men han vil bli sentral de siste syv kampene.

Fokus

Ved nyttår løper Ondraseks kontrakt med TIL ut, en situasjon som har ført til heftige spekulasjoner i årets to overgangsvinduer.

- Er det utfordrende å holde fokus på TILs kamp mot nedrykk samtidig som din egen fremtid etter nyttår forblir uviss?

— Jeg har sagt mange ganger før at det er viktig å fikse denne situasjonen i eliteserien. Etter det kan jeg tenke på resten. Jeg prøver å ikke tenke på det, for jeg må gjøre mitt beste her.

- Hvordan påvirker måltørken på selvtilliten?

— Det er alltid press, for en spiss må score mål. Jeg må bare tåle det og ta kamp for kamp, og trening for trening og begynne å score igjen, sier Zdenek Ondrasek.

Les også

 1. Gul fare for seks Tromsø-spillere

 2. Tromsøs gamle sølvhelt roser Odd-talentet fra nord

 3. Rushfeldt: - Vi må vise mer guts på banen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Zdeněk Ondrášek
 3. Tromsø IL