Fotball

Selnæs trente alternativt igjen

Og erstatteren er uaktuell mot Debrecen på torsdag.

Her er Ole Selnæs smilende på en tidligere RBK-trening.
  • Martin K. Andersen

LERKENDAL: En vond rygg og en vond hofte har gitt Ole Selnæs smerter den siste tiden. De to siste eliteseriekampene har han derfor startet på benken.

Mot Sarpsborg 08 sist søndag håpet han å slippe å spille noe som helst. Men det ble 45 minutter etter at hans vikar Magnus Stamnestrø fikk to (!) skader i samme ankel i første omgang.

På treningen tirsdag ettermiddag – to dager etter kamp og med to dager til neste kamp – trente Selnæs igjen alternativt. Han syklet litt på trimsykkel, jogget litt på tredemølla og trente styrke mens resten av laget spilte fotball ute på treningsfeltet.

Les også

Klanen støtter Kjernen: - TV 2 legger en demper på publikumsfesten

Blir gradvis bedre

Selnæs vurderes imidlertid som kampklar av det medisinske støtteapparatet, selv om han slet med smerter i ryggen også etter søndagens kamp.

— Han blir gradvis litt og litt bedre. Så det ser ut som om det snur nå og blir litt bedring. Svaret på hvordan det går får vi egentlig under kampene. Han er klar til torsdag, forsikrer medisinsk koordinator Haakon Schwabe.

Rollen til Selnæs er en av de som er tynnest besatt hos Rosenborg. I de siste to eliteseriekampene har Magnus Stamnestrø tatt seg av den posisjonen. Men i returkampen mot Debrecen er Stamnestrø uaktuell. Mot Sarpsborg 08 tråkket han først over, deretter ble han utsatt for en takling som traff ham i ankelen.

— Magnus er ute en stund, han er uaktuell både torsdag og søndag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Les også

Dette fikk det til å svartne for Selnæs

To skader på én gang

Schwabe er hakket mer forsiktig i spådommene om hvor lenge Stamnestrø blir borte.

— Det er på en måte to skader i samme område. Så vi driver og utreder omfanget, dette er en ankel han har slitt med før. Han er uaktuell på torsdag, men jeg tør ikke si noe mer om tidsaspektet, sier Schwabe.

Yann-Erik de Lanlay sto også over fotballspillingen på tirsdagens trening, men det var kun fordi nykommeren trenger litt mindre treningsbelastning mellom forrige og neste kamp.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Debrecen FC
  3. Ole Selnæs
  4. Rosenborg BK